Başbakan Erdoğan: Said Nursi'nin bu cümlelerini duydunuz mu?

Başbakan Erdoğan: Said Nursi'nin bu cümlelerini duydunuz mu?

Başbakan Erdoğan Isparta'da Bediüzzaman'ı anlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Isparta’nın Bediüzzaman Said Nursi’nin uzun yıllar sürgünde yaşadığı şehir olması nedeniyle de çok anlamlı bir şehir olduğuna işaret ederek, Said Nursi’nin eserlerinin çok önemli bir kısmını Isparta’da, Barla’da yazdığını, Barla’nın da önemli bir merkez konumunda olduğunu söyledi.

Erdoğan, partisinin Isparta Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Bediüzzaman Said Nursi'nin, tek partinin, CHP’nin zulmünü burada çektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunu çok iyi bilmemiz lazım. Burada Isparta’da tarihten çok önemli bir hadiseyi sizlere anlatacağım; Merhum Bediüzzaman Said Nursi’ye neden Demokrat Parti’yi, merhum Adnan Menderes’i desteklediğini talebeleri soruyor. Verdiği cevap manidar: ‘Eğer Demokrat Parti düşerse ya Halk Partisi veya Millet Partisi iktidara gelecek. Dolayısıyla sosyal hayatımıza ve vatanımıza dehşetli bir tehlike oluşturur. Dolayısıyla bu partinin yani CHP’nin iktidara gelmemesi için Demokrat Parti’yi Kur’an, vatan ve İslamiyet namına muhafazaya çalışıyorum.’ Isparta bu cümleleri duydunuz değil mi?

"Said Nursi, CHP zulmünü en ağır şekilde yaşadı. Sürgünden sürgüne gitti, hapishaneden hapishaneye gönderildi, zehirlenmek istendi, öldürülmek istendi, ama asla boyun eğmedi, CHP karşısında asla diz çökmedi, CHP ile asla işbirliği yapmadı. Ülkesinden kaçıp başka ülkelere sığınmayı, başka ülkelerden burayı karıştırmayı aklının ucundan geçirmedi. İstese Barla’dan kaçabilirdi, ama o kaçmadı. Tam tersine Rusya’ya esir düşmüşken, Sibirya’dan kaçtı, kendi ülkesine, topraklarına geldi. İşin ucunda hapishane de olsa ‘vatanım’ dedi. Ve şu ifadeyi kullandı; ‘Zalimler için yaşasın cehennem’.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
39 Yorum