Başarılı istihbarat olası terör eylemlerini engelledi

Başarılı istihbarat olası terör eylemlerini engelledi

Kayseri'de, emniyetin son dönemde dikkati çeken başarılı istihbarat çalışmaları sonucu birçok olası terör eylemi önlendi.

Kayseri'de, emniyetin son dönemde dikkati çeken başarılı istihbarat çalışmaları sonucu birçok olası terör eylemi önlendi.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, geçen yıl 17 Aralık'ta çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan halk otobüsüne yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen, 15 askerin şehit olduğu, 54 askerin yaralandığı saldırı nedeniyle terör dehşeti kentte acı şekilde tecrübe edildi.

Bu olayın ardından istihbarat çalışmalarına ağırlık veren Kayseri Emniyet Müdürlüğü, başarılı operasyonlar neticesinde olası terör eylemlerinin önüne geçti. 

Bir taraftan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgüt üyelerine yönelik operasyonlar sürdüren istihbarat ve terörle mücadele şube müdürlükleri, diğer taraftan terör örgütleri PKK ve DEAŞ'a yönelik çalışmalarda da başarılı sonuçlar elde etti. Farklı yöntemlerle Kayseri'ye gelen ve terör eylemi hazırlığında olmaları muhtemel teröristler, bu çalışmalar sonucu etkisiz hale getirildi.

PKK'ya ait kamplarda eğitim aldığı, 2015'te Kobani'den Türkiye'ye girdiği, geçen yıl geldiği Kayseri'de hastane inşaatında çalışmaya başladığı belirlenen "Harun Piran" kod adlı Mustafa Birim, 2 Mayıs'ta şantiyeye düzenlenen operasyonda yakalandı. 

CHP konvoyuna saldırı planı

Başarılı istihbarat çalışmaları sonucunda önlenen olası bir terör eylemi de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşe katılanlara yönelik saldırı planı oldu.

Kayseri'den kiraladığı minibüsü CHP'nin yürüyüşü sırasında Kocaeli'de kalabalığın üzerine sürerek saldırı yapmayı planladığı değerlendirilen DEAŞ üyesi Oğuzhan K. ve bu kişiyle hareket eden 6 zanlı, 5 Temmuz'da Kayseri ve Kocaeli'de düzenlenen ortak operasyonla yakalandı. 

Ağabeyini infaz eden DEAŞ'lı

Son olarak, Kuzey Irak'ta DEAŞ'a muhalif olduğu için polis ağabeyini infaz ettiği görüntüsü sosyal medyada paylaşılan Iraklı terörist, Kayseri'ye girişinde yakalandı.

Terör örgütü DEAŞ'ın talimatıyla örgüte muhalif öz ağabeyi Abdulkadir Abdurrahman'ı başına tabancayla ateş açarak infaz ettiği görüntüsü propaganda amaçlı sosyal medyada yayınlanan, başarılı operasyonla gözaltına alınan Iraklı terörist Abdulkhaleq Abdulqader Ali (47), ağabeyinin infaz emrini, örgüte bağlılığını ve samimiyetini göstermek için yerine getirdiğini itiraf etti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.