Başarılı insanların 7 prensibi

Başarılı insanların 7 prensibi

Başarılı insanların sahip olduğu bu 7 prensibi uygulayarak siz de başarıyı yakalayabilirsiniz.

Başarı; çoğu insanın hayatı boyunca yakalamaya çalıştığı, bu uğurda kimi zaman kaybettiği kimi zaman ise kazanıp iş/sosyal yaşamına tamamıyla farklı bir yön verdiği bir kriterdir. Birçok insan başarıya giden yolu insanların nasıl tamamladığını, bu yolu tamamlan insanların hangi özelliklere sahip olduğunu merak etmektedir. Aslında başarılı insanlar, sizden çok da farklı bireyler değildir. Sadece hayatlarında bu 7 prensibi uygularlar. 

İşte o 7 prensip...

1. Kendilerine olan inançları tamdır
Başarılı insanların kendilerine duydukları güven ve saygı oldukça fazladır. Her şeyin zihinde başladığını ve kendilerine inanarak birçok şeyin üstesinden gelebileceklerini çok iyi bilirler. İhtiyaç duydukları motivasyonu kendileri yaratırlar.

2. Olaya değil sonuca bakarlar
Başarılı insanlar, hedeflerine uzanan yolda karşılaştıkları engellere pabuç bırakmazlar. Odaklandıkları tek nokta; sonuçtur.
3. Mücadeleye devam ederler
Başarılı insanlar, kendilerini hedeflerine ulaşmaktan alıkoyacağını bildikleri kısıtlamalardan kaçınırlar. Arada bir karşılaştıkları engellerin motivasyonlarını düşürmesine izin vermezler. Bilirler ki; sonunu düşünen kahraman olamaz. Derhal ayağa kalkar, mücadeleye devam ederler.

4. Cesaret en önemli özelliklerindendir
Başarılı insanlar, zevkin sefanın bittiği yerde gerçek hayatın başladığını bilirler. O yüzden rahatlarına düşkün olmayı değil; risk alıp olgunlaşmayı, gelişmeyi ve öğrenmeyi tercih ederler. Bu cesur tercih, onları herkesten bir adım ileriye taşır. Korkularının ve engellerin üstesinden gelmek için onlarla yüzleşirler.

5. Hedeflerine ulaştıracak yola kendilerini adarlar
Başarılı insanlar, kendilerini onları başarıya götürecek yola adarlar. Ancak; daha hızlı sonuçlar elde etmek için kendilerinden asla ödün vermezler.

6. Kendilerini önemserler
Başarılı insanlar, sağlığın her şeyden önce geldiğini çok iyi bilirler. Bu yüzden sağlıklı beslenir, spora vakit ayırır ve hem fiziksel hem de ruhsal olarak sağlıklı kalmaya özen gösterirler.

7. Yardım almayı reddetmezler
Başarılı insanlar, çevrelerinin pozitif insanlarla dolu olmasını tercih ederler ve onlardan gelen desteği asla geri çevirmezler. Tavsiyelere kulak verirler ve çevrelerindeki insanların onları yüreklendirmesinden memnun olurlar.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.