Baş ağrınızın sebebi bu hastalık olabilir

Baş ağrınızın sebebi bu hastalık olabilir

Beslenme Danışmanı Dr.Gönül Ateşsaçan, yağın vücuttan doğru bir şekilde atılmamasının suçlusunun yemekteki fazla şeker olduğunu söyledi.

Beslenme Danışmanı Dr.Gönül Ateşsaçan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Tüm şekerli tatlılar, çikolata, beyaz un ile yapılmış tüm hamur işlerinde, kek, çörek, börek, pirinç pilavı, muz, mısır, patates, havuç, çok şekerli meyveler (incir, üzüm, kavun gibi) Burada sözünü ettiğimiz şeker, bilmediğimiz şekerleri de içeriyor. Tatlı yersek, kan şekeri yükselir ve vücut insülin üretir.
Kan şekeri ne kadar yükselirse, o kadar insülin üretilmiş olur ve bir o kadar da karbonhidratlar yağa dönüşür. Şeker yerine hangi doğru karbonhidratları tüketmeliyiz? Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı Makarna yerine kepekli makarna veya tam integral makarna Şeker yerine 2 kuru kayısı veya 1 adet hurma Fındık yerine leblebi Beyaz ekmek yerine çavdar, yulaf veya tam bugday ekmeği Beyaz un yerine tam bugday unu Çok tatlı bir incir yerine şeftali veya nektari Kırmızı elma yerine yeşil elma tercih etmeliyiz. Bir bardak portakal suyunun yerine bir adet greyfurt Şekerimizin düştüğünü nasıl anlarız? Yemekten hemen sonra Canımız tatlı isterse Yemekten hemen sonra uykunuz mu geliyor Gün içinde başınız ağrıyorsa dikkat lütfen kan şekerinizi ölçtürün ve işlenmemiş karbonhidratları tüketiniz.” diye konuştu.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.