Bartın ihracatını en çok arttıran 6. il oldu

Bartın ihracatını en çok arttıran 6. il oldu

Bartın'da şubatta gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre 571 bin dolarlık artışla 1 milyon 181 bin dolara ulaştı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, yılın ilk ayında 1 milyon 451 bin dolar olan ihracat, şubatta geçen yılın aynı ayına göre 571 bin dolarlık artışla 1 milyon 181 bin dolar olarak gerçekleşti.

Kentin ihracatının büyük bölümünü hazır giyim ve konfeksiyon, ağaç mamulleri ve orman ürünleri ile çimento sektörü oluşturdu.

Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çakır

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihracatta sürekli çeşitliliğe gidildiğini, bunun ildeki ihracat kapasitesini arttırdığını söyledi.

Rakamların sadece kentten yapılan ihracatı kapsadığını ancak kentte üretim yapan birçok firmanın Zonguldak, İstanbul, Mersin limanlarını da kullandığını ifade eden Çakır, şöyle konuştu:

"İldeki ihracat kapasitesi çok daha yüksek. İhracatımız gerek aylık, gerekse yıllık bazlarda sürekli artış eğilimindedir. Bu da 2023'de 500 milyar dolar ihracat hedefi olan ülke adına olumlu bir gelişmedir. Ayrıca ihracatını en çok arttıran10 il arasında 6. sırada yer alması, bizleri mutlu etmiştir. Birinci sınıf gümrük kapısı niteliğinde limana sahip olduğumuz ve ulaşım sorunu çözüldüğünde ihracat ivmemiz daha yukarı çıkacaktır."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.