Barselona belediyesi işgalci İsrail ile bağların kesecek

Barselona belediyesi işgalci İsrail ile bağların kesecek

İspanya'nın Katalonya özerk bölgesinin başkenti Barselona şehir yönetimi, ​​Tel Aviv ile kardeş şehir ittifakını 'İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği suçlar' nedeniyle önümüzdeki ay sonlandırmayı onaylayacak

'i24news.tv'nin haberine göre; Barselona Belediye Meclisi, İspanyol kentinin solcu belediye başkanı Ada Colau liderliğindeki aşırı sol partiler ve İsrail karşıtı BDS hareketi tarafından başlatılan öneriyi tartışacak. İsrail ile bağların kesilmesi çağrısında bulunan dilekçe 5 bin kişi tarafından imzalandı.

Barselona şehir yönetimi, Hamas tarafından yönetilen Gazze Şeridi ile resmi ilişkilerini ise sürdürecek.

Barselona 1998'de hem Tel Aviv hem de Gazze yönetimi ile bir anlaşma imzaladı. Barselona 2013 yılında Tel Aviv ile bir anlaşma daha imzaladı.

Barselona, ​​İsrailliler için popüler bir turizm merkezi. Her yıl aralarında Tel Aviv'in de bulunduğu bir akıllı şehirler konferansına ev sahipliği yapıyor.

İspanyol şehri ayrıca birçok İsrailli şirketin yer aldığı yıllık bir mobil teknoloji ticaret fuarına da ev sahipliği yapıyor.

İSRAİL, FİLİSTİN HALKINA KARŞI SUÇLAR İŞLİYOR

Tel Aviv ile ilişkilerin kesilmesiyle ilgili olarak Barselona şehir yönetimi tarafından yapılan açıklamada ise, "İsrail, Filistin halkına karşı suçlar işliyor. Yüzlercesi çocuk da dahil olmak üzere binlerce Filistinliyi öldürüyor. Filistinlilere karşı uyguladığı etnik temizlik projesi İsrail'in Apartheid rejimini güçlendiriyor. Uluslararası toplum, İsrail'e bir bedel ödetmeli ve geçmişte Güney Afrika Cumhuriyeti'nin yaptığı gibi onu tecrit etmelidir. Bu Filistin halkının bir talebidir. İsrail haklarına saygı duyana kadar İsrail ile bağlarımızı keselim" denildi.

Habere göre, İsrail ise diplomatik kanallar aracılığıyla girişimi engellemek için çalışıyor. Bu ülkedeki yerel Yahudi cemaati de İsrail ile ilişkilerin kesilmesi kararın geçmemesi için bu çabaya yardımcı oluyor.

Yahudi cemaati Barselona Belediye Başkanı Ada Colau'ya gönderdiği bir mektupta: 'Barselona Apartheide hayır diyor' sloganıyla yürüttüğünüz boykot kampanyasından endişe duyuyoruz. Belediye meclisini Barselona'nın uyum köprüleri kurmaya devam etmesine ve tecrit söylemini teşvik etmekten kaçınmasına izin vermeye çağırıyoruz" denildi.

timetürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.