Barış için küresel eylem

Barış için küresel eylem

Suriye'deki kirli savaşın 3. yıldönümünde dünya ile beraber Türkiye'de de etkinlikler düzenlenecek. Savaşın kötü yüzünü göstermeyi amaçlayan etkinliğin Türkiye ayağı, 15 Mart'ta Sultanahmet Meydanı'nda yapılacak.

Suriye savaşın 3. yıl dönümü sebebiyle 15 Mart'ta dünya çapında bir kampanya başlatılıyor. Kampanya ile savaşa dikkat çekilerek bu sürecin bir sonraki yıl da devam etmemesi amaçlanıyor. Kampanyanın başladığı 13 Mart akşamı gün batımı ile dünyanın tüm önemli meydanlarında kırmızı balonlar gökyüzüne salınacak. Küresel eylem planında sanatçılar, siyasetçiler, sporcular da yer alacak.

TÜRKİYE'DEKİ ADRES SULTANAHMET

15 Mart tarihinde Suriye'deki savaşın yıl dönümü sebebiyle dünya çapında bir kampanya başlatılıyor. Dünya genelinde sanatçılar, siyasetçiler, STK'lar, sporcuların da katılımıyla dev bir algı yönetimi planlanıyor. Londra Trafalgar Meydanı, Washington Anıtı, Paris Eyfel Kulesi, Ürdün Za'atari kampı, Moskova Tretyakovskaya Galerisi, Dadaab'daki dünyanın en büyük mülteci kampı, Somaliland, Hartum ve Güney Kore'de 13 Mart'ta gün batımından itibaren başlayacak eylem için Türkiye'de Sultanahmet Meydanı belirlendi.

KIRMIZI BALONLAR GÖKYÜZÜNE ÇIKACAK

Yeryüzü Doktorları'nın da destek verdiği kampanya için 13 Mart Perşembe akşamı saat 19:00'da Sultanahmet meydanı gönüllülerin fenerleri ile aydınlanacak, kampanyaya destek amaçlı barış mesajlarının yazıldığı kırmızı balonlar gökyüzüne salınacak. Eylemde çekilen fotoğraflar ise #SeninleyizSuriye ve #WithSyria etiketi ile sosyal medyada paylaşılacak. #SeninleyizSuriye ve #WithSyria etkiteti ile Twitter, Instagram, Flickr üzerinden destekler şimdiden binlerce paylaşıma ulaştı.

ÜNLÜ MOTİFİ BAĞIŞLADI

Ünlü duvar boyama sanatçısı Banksy, 'Balonlu kız' motifini kampanyaya bağışladı. Bu sebeple mumlara ek olarak kırmızı uçan balonların gökyüzüne salınması da simgesel olarak kullanılacak.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.