'Barış için İslam'ı tanımaya gelin'

'Barış için İslam'ı tanımaya gelin'

Hindistan'da düzenlenen İslami Farkındalık Haftası, ülke genelinde İslamiyet'in yanlış yorumlanmasından şikayetçi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Jamat-e-Islami Hind adlı kuruluşun Hindistan'ın Bhimavaram kentinde düzenlediği İslami Farkındalık Haftası 8 Aralık'ta başladı ve devam ediyor. Organizasyonun sloganı ise 'Barış için İslam'ı tanımaya gelin' oldu.

Şeyh Muhammed Şerif önderliğinde düzenlenen hafta boyunca İslamiyet'in başta Hindistan olmak üzere dünyanın pek çok farklı yerinde yanlış tanındığı vurgusu yapıldı. Özellikle Hindistan'da Müslümanlar üzerinde oluşan baskının temelini de bu yanlış algının oluşturduğuna dikkat çekildi.

Organizasyonlarda vurgusu yapılan bir diğer konu da, batılı gelişmiş devletlerin İslam ülkeleri ve Müslümanlar üzerindeki acımasız eylemleri oldu. Bu konuda özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nin Kudüs kararına sık sık dikkat çekildi ve kınandı.

Kampanya boyunca düzenlenen tüm seminer ve etkinlikler halka açık yapıldı. Ayrıca İslamiyet hakkında bilgilendirme amaçlı kitapçık ve broşürler dağıtıldı.

Thehansindia'nın haberine göre etkinlikler sona doğru yaklaşırken katılım da giderek yoğunlaşıyor. Organizasyonları siyaset ve medya dünyasından pek çok önemli konuk gerek ziyaretçi, gerek katılımcı olarak katılım sağlıyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum