Bannon Filistin Devlet Başkanı Abbas'a 'terörist' demiş

Bannon Filistin Devlet Başkanı Abbas'a 'terörist' demiş

ABD'nin Tel Aviv'deki elçiliğinin Kudüs'e taşınmasını savunan Bannon'ın Mahmud Abbas ile görüşmeye, "Ben bir teröristle aynı havayı solumayacağım" diyerek reddettiği ifade edildi.

ABD Başkanı Donald’ın Trump’ın geçen hafta görevden aldığı baş stratejisti Steve Bannon’ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Mayıs ayında gerçekleştirdiği Washington ziyareti kapsamında düzenlenen toplantıya “Ben bir terörist ile aynı havayı solumayacağım” diyerek katılmadığı ortaya çıktı.

Middle East Monitor’da yer alan habere göre, Bannon, ABD Başkanı Donald Trump’ın daveti üzerine Washington’a giden Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüşmeyi reddetti. Bannon’ın ziyaret kapsamında yapılan heyetler arası görüşmeye katılmadığı ortaya çıktı. Bannon’ın bir arkadaşına “Ben bir terörist ile aynı havayı solumayacağım” dediği ifade edildi.

Irkçı ve İslam karşıtı fikirleri ile bilinen Bannon, ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’nin de Tel Aviv’den Doğu Kudüs’e taşınmasını savunuyordu.

Bannon, ülkede artan ırkçı gösterilerin ardından sürpriz bir şekilde görevden alınmıştı. Bannon’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve danışmanı Kushner ile ter düştüğü ve Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile anlaşamadığı belirtilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.