Banliyö Tren Deneme Seferleri Başladı

Banliyö Tren Deneme Seferleri Başladı

YÜKSEK Hızlı Tren (YHT) çalışmaları sebebiyle kaldırılan ve 5 Ocak tarihinden itibaren yeniden seferlerine başlayacak olan Adapazarı-İstanbul arası banliyö tren seferleri, öncesinde deneme seferi yapıldı.

2012 yılının Şubat ayından bu yana Yüksek Hızlı Tren çalışmaları sebebiyle durdurulan banliyö tren seferleri, yeni yılda yeni seferle yolcularını taşımaya başlayacak. Seferlerine 2 yıl ara veren banliyö trenlerinde eskiden 12 olan sefer sayısı 4’e indirilerek hizmetlerine devam edecek. İlk deneme seferlerine bugün start verildi. Arifiye’den hareket eden banliyö treni deneme seferlerine DDY 1. Bölge Müdürü Metin Akbaş Bölge Müdür Yardımcısı Halil Korkmaz, Bölge servis Müdürleri ve Müdür yardımcıları katıldı. Saat 13.00’de hareket eden banliyö treni saat 16.40'da İzmit Garı'na ulaştı. İstanbul’a doğru hareket eden deneme treni bazı istasyonlarda duraklarken bazılarında transit geçti.

İZMİT ARİFİYE ARASI 45 DAKİKA
Pendik-Arifiye arası 45 dakika olup, ücret 16 Lira olarak belirlendi. İzmit Arifiye arası ise 65 yaş üstü vatandaşlara ise 8 Lira olacak. 6 vagonda yaklaşık 400 kişiyi taşıyacak olan banliyö trenin ilk seferi Arifiye’den başlayıp Pendik’te son bulacak.

Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.