Bankaların 31 Aralık oyunu

Bankaların 31 Aralık oyunu

Elektrik, gaz ve suda son ödeme tarihleri 31 Aralık'a getirilerek, vatandaş zora sokuluyor. Firmalar, faiz kazancı için zemin hazırlıyor.

Tüketiciler, doğalgaz faturalarının yanı sıra elektrik ve su faturalarında ve bazı bankaların kredi kartlarında da son ödeme tarihinin ayın son gününe getirilerek, zor durumda bırakıldıklarını söyledi. Şirketler, tüketicilere son ödeme tarihi 31 Aralık olan faturalar göndererek, faiz kazancı elde etmenin de yolunu buldu. Ay başında ya da ayın 15'inde maaş alan tüketiciler, "Maaşı alır almaz elimizde avucumuzda bir şey kalmıyor. Ödeme tarihi ayın son gününe getirilen faturaları ödeme imkanımız da olmuyor. Mecburen faturalarımız gecikiyor. Faiziyle ödemek zorunda bırakılıyoruz" diyor. 

AÇMA-KAPAMA 50 LİRA 
Ödemelerini aksatması için adeta zemin hazırlanan vatandaş, bir de açma-kapama ücretleri ile karşı karşıya kalıyor. Ödenemeyen faturalar sonrasında, hemen harekete geçen firmalar, hemen enerjiyi kesiyor ya da kesmese de faturaya 50 liraya varan açma-kapama ücreti yansıtıyor. Sürekli vatandaştan para kazanma yolları türeten firmalar, tüketiciyi bezdiriyor.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.