Bangladeş'te kamplardaki Arakanlı Müslüman sayısı 800 bine ulaştı

Bangladeş'te kamplardaki Arakanlı Müslüman sayısı 800 bine ulaştı

BM, 25 Ağustos öncesi ve sonrasında Cox's Bazar'daki kamplara sığınan Arakanlı Müslüman sayısının 800 bine ulaştığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM), Myanmar'daki şiddet olaylarından kaçarakBangladeş'teki kamplara sığınan Arakanlı Müslümanların sayısının 800 bine ulaştığını açıkladı.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, 25 Ağustos'tan bu yana Myanmar ordusu ve fanatik Budistlerin saldırılarından kaçarak Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısının 589 bin olduğunu ve bu sığınmacıların zorlu şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Millman, Cox's Bazar kentindeki kamplara daha önce gelenlerle bölgedeki Arakanlı Müslüman sayısının 800 bine ulaştığı bilgisini paylaştı.

Sınırın Bangladeş tarafındaki Anjuman Para köyünde sıkışıp kalan 7 bin sığınmacının dün Bangladeş ordusu tarafından Ukhiya ve Teknaf'daki geçici kamplara yerleştirildiğini aktaran Millman, bölgede "hayat kurtaran" insani yardımlara devam ettiklerini kaydetti.

"En büyük sığınmacı krizi"

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Duniya Aslam Khan da basın toplantısında "Son yıllardaki en büyük sığınmacı krizi ile karşı karşıyayız." değerlendirmesinde bulundu.

Khan, Arakan eyaletine halen erişim izni alamadıklarına ve sığınmacı akınının hız kesmeden devam ettiğine dikkat çekti.

BM, Arakanlı Müslümanların temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için 434 milyon dolarlık acil fona ihtiyaç duyulduğunu açıklamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.