Bangladeş'e 7 kuyu daha

Bangladeş'e 7 kuyu daha

Deniz Feneri Derneği, Bangladeş'e açtığı kuyular sayesinde binlerce Müslüman'ın huzurlu bir Ramazan ayı geçirmesini sağlıyor.

Yurtiçi ve yurtdışında yardım çalışmalarını sürdüren Deniz Feneri Derneği son olarak Bangladeş'te 7 su kuyusu daha açtı ve Uganda'da 220 yetim çocuğa eğitim desteği verdi. Myanmar'da dini ve etnik nedenlerle dışlanan Arakan Müslümanları'na sahip çıkan Deniz Feneri, bölgede okul, mescit ve en temel ihtiyaç olan temiz içme suyu yardımında bulundu. Böylece bölgede açılan su kuyusu sayısı son 4 ayda 50'ye ulaştı. Bölgede yeni su kuyularının yapımlarının da devam ettiği açıklandı. Derneğin Cox's Bazar da yaptırdığı okulda ise çoğu yetim olan 350 çocuğun eğitim gördüğü ifade edildi. Bölgede yapımı devam eden mescidin de kısa sürede hizmete sunulacağı kaydedildi. Deniz Feneri Derneği Uganda'daki yetim çocuklar için çalışmalarına devam ediyor. Afrika kıtasının doğu kesiminde yer alan ve denize kıyısı olmayan Uganda Cumhuriyeti 35 milyonluk nüfusa sahip. Ülke, uzun yıllar süren iç savaşın da sonucu olarak yokluk ve yoksulluk ile karşı karşıya bulunuyor. Deniz Feneri Derneği, Uganda'da ise 220 yetim çocuğa kırtasiye ve okul formasından oluşan hediye paketleri dağıttı. Afrika kıtasının doğu kesiminde yer alan ve denize kıyısı olmayan Uganda'da yapılan yardımlar sonrası ülkenin milletvekilleri Deniz Feneri Derneğine ve tüm hayırseverlere teşekkür etti.
Yapılan yardım çalışmaları sebebiyle Uganda milletvekilleri Deniz Feneri Derneğine teşekkür ederken, dernek ise hayırsever halkımıza teşekkür ediyor.
 
Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.