Ban'dan Suriye'de sivillerin korunması çağrısı

Ban'dan Suriye'de sivillerin korunması çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'de dün bir papazın öldürülmesini kınadığı açıklamasında, sivillere yönelik uyarısını yineleyerek, "acımasız çatışmanın" Suriye'yi yıkıma sürüklediğini bildirdi.

Genel Sekreter Ban, açıklamasında, ''Acımasız çatışma Suriye'yi yıkıma götürürken, bölgeden vahşet raporları gelmeye devam ediyor" ifadesine yer verdi.

Açıklamasında, Suriye'de savaşan taraflara uyarıda bulunan Ban, sivillerin etnik kökeni, dini veya ait olduğu topluma bakılmaksızın korunmasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Ban, ''Sivillerin korunması konusunda, Suriye rejiminin ve silahlı grupların hukuki ve ahlaki sorumlulukları var. Sivil alanlara hava saldırıları ve gelişi güzel bombalamalar dahil, sivillerin şiddetten korunmasında, taraflar ellerinden gelen herşeyi yapmak zorunda" vurgusunu yaptı.

Hums kentinde dün papaz Frans van der Lugt'un öldürülmesinin insan hakları ihlallerinin devam ettiğinin göstergesi olduğunu belirten Ban, saldırıyı kınadığını bildirdi.

Genel Sekreter Ban, birçokları tarafından Suriye'de ve ötesinde bu çatışmanın askeri şekilde kazanılabileceği inancının olduğunu kaydederken, ''Daha fazla şiddet sadece acı ve istikrarsızlık getirecek ve bölgeye kaosun tohumlarını ekecektir'' ifadesini kullandı.

''Suriyeliler ve dışarıdaki destekçileri bu çatışmaya şimdi bir dur demeliler'' diyen Ban, Suriye genelinde aileler ve topluluklar adına, tüm taraflara hitap ederek, tüm tarafların derhal insani yardım çalışanlarının serbest geçişine izin vermelerini istedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.