Ban'dan Hamas'a çağrı

Ban'dan Hamas'a çağrı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Hamas'tan Mısır'ın öncülük yaptığı ateşkes çağrısına olumlu cevap vermesini istedi.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genel Sekreter Ban Ki-mun'un konuya ilişkin pazar günü Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefonda görüştüğünü ve ateşkes girişimi konusunda kendisine tam destek verdiğini söyledi.
 
İsrail'in "ateşkes önerisini kabul etmeye hazır" olması ve Filistin yönetiminin desteğine rağmen çatışmaların sürmesi nedeniyle Genel Sekreter'in büyük endişe duyduğunu kaydeden Haq, "Genel Sekreter, Hamas'a Mısır'ın inisiyatifi olan ateşkes önerisine destek verme çağrısı yapıyor. Taraflardan da bu diplomatik yolu kullanmalarını istiyor" dedi. 
 
Mısır, dün İsrail saldırılarındaki kayıpların önlenmesi ve akan kanın durdurulması için taraflar arasında ateşkes girişiminde bulunduğunu açıklamıştı.
 
Mısır'ın çağrısının ardından İsrail Başbakanı Netanyahu başkanlığındaki güvenlik kabinesi, bu sabah toplanarak Mısır'ın ateşkes girişimini kabul ettiği duyurmuş ancak daha sonra atılan roketleri gerekçe göstererek Gazze'yi yeniden vurmaya başlamıştı.
 
İsrail'in bir haftadan bu yana devam eden saldırılarında şu ana kadar Gazze'de aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 189 kişi hayatını kaybetti. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.