Ban'dan, Filistin hükümetine destek

Ban'dan, Filistin hükümetine destek

BM Genel Sekreteri Ban, Filistin'de uzlaşı hükümeti kurulmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Filistin'de uzlaşı hükümeti kurulmasını, İsrail'in tanınacağı ve şiddetten uzak durulacağı teminatları zemininde memnuniyetle karşıladığını bildirdi.
BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Genel Sekreter'in, Filistin tarafından kamuoyuna yapılan açıklamalar ve BM'de verilen teminatlar ışığında Filistin'deki gelişmelerden memnun olduğu kaydedilerek, BM'nin Filistin'in birliğinin sağlanmasını desteklediği belirtildi.
Ban'ın, Başkan Mahmud Abbas'ın yaptığı açıklamaları ve İsrail'le müzakerelerden Filistin Kurtuluş Örgütü'nün sorumlu olacağı beyanını not ettiğini bildiren açıklamada, iki devletli çözüm için ilerleme sağlanmasının umulduğu vurgulandı.

BM'nin uzlaşı hükümetine, Batı Şeria ile Gazze'nin yeniden birleştirilmesi, Gazze halkının ekonomik, insani, güvenlik ve sosyal sıkıntılarının çözülmesi konularında desteğe hazır olduğunun vurgulandığı açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın, uluslararası toplum ve bölge ülkelerinden, Filistin ekonomisi ile İsrail-Filistin müzakerelerine yapıcı katkı sağlamalarını beklediği belirtildi.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.