Ban, Mısır Dışişleri Bakanı Fehmi ile görüştü

Ban, Mısır Dışişleri Bakanı Fehmi ile görüştü

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi'ye, kitlesel idam cezaları ve gazetecilerin tutuklanmasına ilişkin endişelerini aktardı.

Ban Ki-mun, Mısır Dışişleri Bakanı Fehmi ile New York'taki BM Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından BM Genel Sekreterlik Sözcülüğünden yapılan açıklamada, görüşmede bölgesel ve uluslararası konuların ele alındığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Mısır'daki geçiş süreci değerlendirilirken Genel Sekreter Ban, ülkedeki tüm yasaların Mısır'ın uluslararası insan hakları alanındaki yükümlülükleri ile uyumlu olması gerektiğini vurguladı.

Mısır otoritelerinin terörizmle mücadele ve cinsel suçlarla ilgili yasal düzenlemeler konusunda diyalog arayışında olmasından duyduğu memnuniyeti belirten Ban, kitlesel idam cezaları konusunda ise Mısır'ı eleştirdi.

Konuya ilişkin daha önce yaptığı açıklamaları hatırlatan Ban, mahkemelerde kitlesel idam cezası kararlarının alınması, yeni düzenlemeler sonucu çok sayıda protestocunun tutuklanması ve mahkum edilmesi, hapishane koşulları ve gazetecilerin tutuklanması konularında ciddi endişelerinin olduğunu aktardı.

Genel Sekreter Ban, her demokratik toplum için toplanma ve ifade hürriyeti ile güvenilir seçimlerin temel unsurlar olduğunu vurguladı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.