Balkanlar'da sele 44 kurban

Balkanlar'da sele 44 kurban

Bosna-Hersek ve Sırbistan ve Hırvatistan'da günlerdir devam eden aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen selde 44 kişi hayatını kaybetti.

Bosna Hersek ve Hırvatistan'da yağışların hafiflediği belirtilirken, Sırbistan'da şiddetli yağışların devam ettiği ifade ediliyor.

Balkanlar'da günlerdir devam eden aşırı yağışlar 3 ülkede sel felaketine neden oldu. Bosna-Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'da toplam 44 kişi hayatını kaybederken, bölgede yüzyılın en büyük sel felaketinin yaşandığı belirtiliyor.

Yeni sel dalgalarına karşı 'teyakkuz' halindeyiz

Sava Nehri'nde su seviyesinin yüksek olmasına dikkat çeken Sırp yetkililer bir 'sel dalgası'na karşı teyakkuz halinde olduklarını bildiriyorlar. Seller ülkenin en önemli elektrik santrallerini de tehdit ediyor.

Sivil savunma ekipleri, sellere karşı önlem almaya çalışarak halkı tehlikeli bölgelerden tahliye etmeye çalışıyor.

Bosna Hersek ve Hırvatistan'da yağış azaldı

Bosna Hersek ve Hırvatistan sınırında ise üç aylık ortalama yağış miktarının son üç gün içinde düştüğü ifede ediliyor. Havadan kaydedilen görüntüler, hektarlarca ekili arazi ve yaşam alanlarının sularla kaplandığını ortaya koyuyor.

Okul ve spor salonlarına sığındılar

Bir taraftan arama-kurtarma faaliyetleri sürerken; diğer yandan sular çekildikçe ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Ülke genelinde gıda sıkıntısı başlamış durumda. Sadece birkaç saat içinde evlerini kaybeden felaketzedeler için okullar ve spor salonları tek sığınak. Gönüllü yardım kuruluşlarının yanı sıra Kızılay ve Kızılhaç, binlerce ihtiyaç sahibine yardım için bölgede faaliyetlerini sürdürüyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.