Balkanlara uçak seferi müjdesi

Balkanlara uçak seferi müjdesi

Rumeli Dernekler Federasyonu (RUDEF) Başkanı Şuayip Toprak'ın...

Rumeli Dernekler Federasyonu (RUDEF) Başkanı Şuayip Toprak'ın uzun süredir Bursa'dan Balkanlara uçak seferlerinin başlamasıyla ilgili taleplerini hatırlatması üzerine Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Borajet Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol ile telefonda görüşerek, seferlerin Kadir Gecesi ya da Ramazan Bayramı'na kadar başlatılması konusunda söz aldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa'daki seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak Demirtaş Lozan Mübadilleri Derneğini ziyaret etti. Daha sonra Samsun Dernekleri Federasyonu'nu da ziyaret eden Müezzinoğlu, güçlü bir sağlık tüketicisi ülke olduğumuzu ifade etti. Sağlığın bütün dinamiklerini tüketen bir Türkiye olduğunu belirten Müezzinoğlu, "İlacı, teknolojiyi tüketiyoruz. Birileri üretiyor, biz ise tüketiyoruz. Bundan sonraki süreçte milletimize bu hizmetleri sunarken diğer taraftan tüketileni de üreten, kendi ilacını, kanser ilacını, diyabet, şeker hastalıkları, romatizmal hastalıkların ilaçlarını her yıl milyarlarca dolar dünyaya ilaç adına ödediğimiz paraların bir kısmını üreterek, ülkemizde bırakan, dünyaya pazarlayarak da ülkemize yeni alanlar açan süreçleri başlatmamız lazım" diye konuştu.

Rumeli Dernekler Federasyonu (RUDEF) Başkanı Şuayip Toprak'ı makamında ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu, Türkiye var olduğu sürece Balkanların her köşesinin güvende olduğunu söyledi. Toprak'ın uzun süredir Bursa'dan Balkanlara bir an evvel uçak seferlerinin başlamasıyla ilgili taleplerini her ortamda dile getirdiklerini hatırlatması üzerine Müezzinoğlu, Borajet Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akol'u telefonla aradı. Hoparlörü açan Müezzinoğlu, Akol'a "Bursa-Üsküp seyahatlerini birlikte başlatacağız Borajetle, hazırlığını yap. Seferler Kadir Gecesi ya da Ramazan Bayramı'na kadar başlatılmalı. İlk Seferler ise Makedonya ve Üsküp olması isteniyor" diye söz aldı.

Memnuniyet ile karşılanan konuşmanın ardından Toprak, Bakan Müezzinoğlu'na teşekkürlerini iletti. Daha sonra Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'ni de ziyaret eden Müezzinoğlu, ardından Ankara Yolu üzerindeki kendi seçim ofisinin açılışına katıldı.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.