Balıklıgöl ilk kez botla temizlendi

Balıklıgöl ilk kez botla temizlendi

Eyyübiye Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri, tarihi Balıklıgöl platosunda hummalı bir temizlik çalışması başlattı.

 Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin talimatlarıyla rutin olarak devam eden temizlik çalışması ziyaretçilerin de takdirini kazandı.

Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan temizlik çalışması, gün boyu devam ederken ilk defa gölete botla girilmesi görenleri şaşırttı. Güvenlik görevlisinin botu kullanması ve temizlik personelinin göleti temizlemesi vatandaşlar tarafından beğeniyle izlendi. Kutsal olarak bilinen, balıkların bulunduğu gölete botla giren temizlik personeli, suyun üzerinde ve içinde görünen tüm atıkları topladı. Kentin simgesi olarak bilinen Balıklıgöl’ün temizlenmesinin yanı sıra, camilerde ,yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği diğer alanlarda da temizlik çalışması periyodik olarak devam ediyor.

Yapılan temizlik çalışmasıyla ilgili bilgi veren Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, Balıklıgöl içerisine bot indirdiklerini ve temizliğin bu şekilde yapıldığını, temizliğin yanı sıra 10 günde bir de Balıklıgöl'ün içerisine balıkların sağlığı için tuz atıp bu işlemi periyodik olarak sürdürdüklerini belirttiler. Yetkililer, Bu temizlik işleminin sonbaharda yapılmasının nedeni olarak ise; balıkların üreme sezonu olan yaz aylarında değil de daha çok kışa yakın ve sonbahar aylarında yaptıklarını ve bu nedenle balıkların üremelerine engel olmadıklarını da ifade ettiler. Temizlik ekiplerince botlarla yapılan temizlik çalışması sırasında gölden pet şişe, ayakkabı, oyuncak, plastik ve cam atıklar çıkarıldı. Hafta sonları ziyaretçilerin akınına uğrayan göldeki kirliğin önüne geçebilmek için yapılan temizlik çalışması, ziyaretçileri de şaşırttı. Gölde temizlik çalışmasını tamamlayan görevliler daha sonra balıkların sağlığı için göle tuz attı. Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı bulunan ekipler temizlik konusunda da vatandaşları da uyarmayı ihmal etmedi.

Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Balıklıgöl’ün temizliğinin yanı sıra Balıklıgöl çevresi ve platformunu da rutin olarak son teknolojik araçlarla temizlediklerini belirterek, temizlik konusunda vatandaşlardan gerekli hassasiyeti göstermelerini istediler.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.