Balıkesir'de bu yıl sağlığa 430 milyon lira yatırım yapılacak

Balıkesir'de bu yıl sağlığa 430 milyon lira yatırım yapılacak

Balıkesir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Yılmaz, sağlık alanında önemli yatırım alan illerden olduklarını belirterek, "2014 yılında sağlığa 430 milyon liralık yatırım yapılacak. Yeni yatırımlardan bin 154 yataklı şehir hastanesi ise 250

Melih Gasgar'ın haberi:

Balıkesir'in sağlık alanında yapılan yatırımlardan önemli pay alan illerden birisi olduğunu belirten Yılmaz, geçen yıl iki yeni ilçe hastanesinin hizmete sokulduğunu, bu yıl ise dört tane daha açılacağını bildirdi. Toplam bin 154 yatak kapasiteli olması planlanan dev şehir hastanesinin temelinin şubat ayında atılacağı bilgisini veren Genel Sekreter Yılmaz, üç yıl içinde tamamlanarak hizmete sokulmasının planlandığını kaydetti. Kamu Hastaneler Birliği'nin ilk yılını değerlendiren Hasan Yılmaz, "Zor bir süreç geçirdik. Yeni bir kurum oluşturmak zor, önünde örnek yok. Kamu Hastanelerin nasıl olacağı, hangi birimlerin olacağı daha yeni yeni oturmaya başladı. Bu yıl büyük verim elde etmeyi planlıyoruz. 20-30 kişiyle başlayan Kamu Hastaneleri ekibimiz, şu anda 100 yakın personele sahip. Bundan sonra mümkün olduğu kadar teknik konuda işine hakim insanlar olacak. Örneğin endüstri mühendisi ya da avukat, bu kuruma büyük yarar sağlar." şeklinde konuştu.

Geçen yıl Erdek Devlet Hastanesi ve Balıkesir Diş Hastanesi'nin hizmete girdiğini hatırlatan Dr. Yılmaz, bu yıl Gönen, Bigadiç, Dursunbey ve Ayvalık hastanelerinin açılacağını belirtti. Merkezde inşa edilecek 850 yataklı hastanenin ihalesinin geçen yıl yapıldığına ve bin 154 yatak kapasitesine çıkabilen devasa bir proje için ilk adımın atıldığına dikkat çekerek, "Çoğu il, bu tip yatırım için beş altı yıl beklerken biz iki yılda ihale aşamasına getirebildik. İhaleyi MNG Grubu, TOKİ kanalıyla aldı. Proje üç yılda tamamlanacak." dedi.

Balıkesir'in sağlık alanında önemli paylar aldığını belirten Dr. Hasan Yılmaz, bu yıl toplam 430 milyon liralık yatırım yapılacağını, Edremit ve Burhaniye hastaneleri yatırımlarının da 70-80 milyon lira civarında olacağını belirtti: "850 yataklı dev hastanemizin, 237 milyon lira KDV hariç bir tutarı var. Bu parayla yaklaşık 13 küçük ilçe hastanesi yapabilirsiniz. Balıkesir, bütün ilçelerindeki hastanelerini sıfırlıyor; yani bunlar da biterse hastanesi yapılmayan ilçe kalmayacak. Bu sene kapalı psikiyatri açacağız. Atatürk Hastanesi'ndeki 16 yatak kapasiteli ikinci basamak yoğun bakımı açacağız. Estetik merkezi, tüp bebek merkezi açacağız. Görüntüleme ve onkoloji merkeziyle ilgili çalışmalarımız olacak."

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.