Balıkçıların vira bismillah heyecanı

Balıkçıların vira bismillah heyecanı

Batı Karadeniz Bölümü'nün en önemli balıkçı limanlarına sahip Akçakoca ilçesinde, av sezonu öncesi teknelerin bakımı yapılarak yırtık ağlar onarılıyor.

Av sezonunun başlayacağı 1 Eylül sabahı "vira bismillah" diyerek ilk seferlerine çıkacak balıkçılar, Karadeniz'de bu yıl balığın bol olması ümidiyle hummalı bir şekilde son hazırlıklarını yapıyor.
 
Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçıların, sezon öncesi işlerini hemen hemen bitirerek avlanmaya hazır duruma geldiğini söyledi.
 
Sezonun, balıkçılara ve vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Karakaş, şöyle konuştu:
 
"Palamudu şu anda çaparayla tutup satmak serbest. Sadece ağla tutup satmak yasak. D ruhsatlı yani küçük balıkçılık faaliyetlerinde bulunan teknelerle yılın 12 ayı çinekop ve lüfer tutmak serbest. İnsanların aklına yasak gibi geliyor. D ruhsatlı avcılara boy ve çeşit yasakları geçerli. Yazın gırgır ve trol yasağı var. Geçen seneye nazaran daha hareketli bir sezon geçirmeyi umuyoruz. Palamudun görüntüsü iyi, lüfer ve sarıkanat var ve tutulmaya başlandı. Hamsi ve istavrit de iyi görünüyor. Balıkçılarımız son hazırlıklarını tamamlıyor, ağlarının eksiklerini tamir ediyor. Teknelerin yüzde 90'ı hazır vaziyette. Limandaki tekne fazlalılığından dolayı geç kalanlar son bakımlarını yapıyor. 1 Eylül'e kadar hepsi hazır olacak."
 
Karakaş, sezonun açılmasını heyecanla beklediklerini dile getirerek, 1 Eylül'de gırgır, 15 Eylül'de ise trol dahil tüm avcılık yöntemlerinin serbest olacağını sözlerine ekledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.