Balıkçılar 1 Eylül’de 'Vira Bismillah' demeye hazırlanıyor

Balıkçılar 1 Eylül’de 'Vira Bismillah' demeye hazırlanıyor

Tekirdağlı balıkçılar 1 Eylül'de 'Vira Bismillah' demek için son hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Yeni sezondan umutlu olduklarını dile getiren balıkçılar, Marmara Denizi'nde canlanma olduğunu söyledi.

Sahil dolgu alanında bulan Eski İskele’ye demir atan Tekirdağlı balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak olan yeni av sezonu için hazırlıklarını yoğun şekilde sürdürüyor. Günlük mesailerinde yıpranan ağlarını onarıp, gemilerin bakımını yapan balıkçılar yeni sezondan oldukça umutlu olduklarını dile getirdi.

Yeni sezonda bol miktarda palamut beklediklerini söyleyen Tekirdağ Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Erdal Coşkunçay, "1 Eylül’de başlayacak olan yeni sezonda hazırlıkları tamamlamaya çalışıyoruz. Arkadaşların bazıları hazırlıkları bitirdi, bazıları bitirmek üzere. Çoğu çalıştıracak adamlarını getirdi. Anne baba palamutlar gitti, torikler gitti. Biz de yavru palamut bekliyoruz. Bol miktarda lüfer gitti, çinakop olabilir. İnşallah hayırlısı olur. Bizler de iyi olması için temennide bulunuyoruz. Bu sene sadece istavrit az gözüktü uskumru balığı Marmara’ya girdi. Orkinos balıkları gözüktü. Marmara’da bir canlanma oldu. 1 Eylül'den sonra inşallah hem ucuz yiyeceğiz hem de bol tutacağı" dedi.

"BİZİM İŞİMİZ KISMET İŞİ"

35 yıldır balıkçılık yaptığını söyleyen Ömer Kurşun, "3 aydan beri yeni sezona hazırlandık. Durumlara, havadislere bakılırsa çok çok iyi diyorlar palamut için. İyi demekle de olmuyor havalara bağlı. Havalar iyi giderse balıkçılık olur. Havalar kötü giderse geçen seneki gibi balık da olsa balığı tutamazsın. Bol bol balık gider. Biz şimdi hazırlığı yaptık. Kısmetse 1 Eylül’de denize çıkacağız. Ya Allah ya bismillah diyeceğiz. Bakalım ne olur onu Allah bilir. Bizim işimiz kısmet işi. Garanti denilen bir şey yok. Hamsi bu sene olabilir ama şimdi mevsim palamut mevsimi. Eylül, Ekim palamut mevsimi. Onun peşine çinakop gelir, lüfer gelir. Ama palamut iyi gözüküyor" şeklinde konuştu.

"YUNUS BALIKLARIYLA BAŞIMIZ DERTTE"

Yunus balıklarının ağlarına büyük zarar verdiğini söyleyen Kurşun, "Marmara’ya kaldığımız müddetçe yunus balıklarıyla başımız dertte. Neden dertte derseniz. Yapıyoruz yeni ağ, veriyoruz 3 bin, 5 bin. Ondan sonra çıkıp denize ağları atıyoruz. Bütün ağları yunuslar yiyor. Bunlarla nasıl baş edeceğiz bunu anlamıyoruz" ifadesini kullandı.  

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.