Bakliyatta dışa bağımlıyız

Bakliyatta dışa bağımlıyız

Metro Market’in Genel Müdürü Kubilay Özerkan, döviz fiyatlarındaki artışın bakliyat fiyatlarını da yükselttiğini söyledi.

Türkiye’nin, bakliyat ürünlerinde dışa bağımlı olduğunu hatırlatan Özerkan, zeytinyağı ve et  fiyatlarında da yükseliş beklediklerini kaydetti. Bu yıl dünyada 50. yılını kutlayan Özerkan, tarım ürünlerinde kayıt dışına karşı olduklarını ifade ederek, “Metro Market olarak yeni hal yasasını destekliyoruz. Yeni yasa ile ürünlerin yarısı üretildiği yarısı da satıldığı yerde kayıt altına alınacak. Böylece gıdada yüzde 25’i bulan kayıt dışı sorunu ortadan kalkabilir.” dedi.

Türkiye’nin, Metro’nun faaliyet gösterdiği 29 ülke arasında, odak olarak belirlediği ilk 8 ülke içinde yer aldığını belirten Özerkan, Türkiye’ye olan yatırımlarının 24 yıl boyunca hiç ara vermeden devam ettiğini ve bundan sonra da süreceğini kaydetti. Metro Türkiye’nin 18 ilde, 29 Metro Toptancı Market satış noktasıyla toplam 1 milyondan fazla müşteriye hizmet sunduğunu belirten Özerkan, dünyanın lider toptancı marketi kimliğiyle ‘profesyonellerin güvenilir iş ortağı’ olmayı hedeflediklerini vurguladı. 2014’te 3 yeni mağaza açacaklarını ifade eden Özerkan, “Türkiye’nin yerel değerlerine verdiğimiz büyük önem çerçevesinde farklı projelere imza atacağız. Finike portakalı, Karacadağ pirinci, Antakya’nın halhalı zeytini, Ortaca limonu gibi Coğrafi İşaretli Ürünler’i raflarımıza taşımaya ve üreticiye destek olmaya devam edeceğiz. Hayvanların fiziksel ve psikolojik açıdan sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmelerini sağlamayı amaçlayan Hayvan Refahı Projesi’ni sürdüreceğiz. Türkiye’nin, dünyada aşçılık yarışmalarının Oscar’ı olarak tanımlanan, Bocuse d’Or Yarışması’nda temsil edilmesi için desteklerimizi sürdürüyoruz. Genç şeflerin Türkiye mutfak kültürüne olan katkılarının artması için dünya sahnesine çıkmalarına yardımcı oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Kubilay Özerkan, kendi sektörlerinde çevresel, sosyal, finansal ya da operasyonel alanlarda fark yaratmış ve fayda sağlamış girişimcileri, işletmecileri ödüllendirmeyi hedefleyen bir proje tasarladıklarını ve bu yıl Metro Toplumun Yıldızları adıyla ilkini gerçekleştireceklerini açıkladı

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.