Baklava 10 TL altındaysa almayın!

Baklava 10 TL altındaysa almayın!

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşların 10 TL’nin altında satılan tatlıları almama çağrısında bulunan uzmanlar, baklavaya Antep fıstığı yerine aynı görüntüyü vermek için öğütülmüş fasulye katıldığını belirterek vatandaşları uyardı.

Ramazan Bayramı’nın vazgeçilmezi şeker ve baklavaların sağlıksız koşullarda üretildiğine dikkat çeken yetkililer, vatandaşların özellikle 10 TL’nin altında ve açıkta satılan tatlıları almamalarını önerdi.

YEŞİL FISTIK YERİNE FASULYE

İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Yapıcı, Ramazan Bayramı öncesi tatlı ve şeker alımının arttığını belirterek, merdiven altında üretilen, hijyensiz ortamlarda satılan ürünleri almamalarını söyledi. Özellikle baklavalarda hileye sıkça rastladıklarını belirten Yapıcı, “Yeşil fıstık yerine soya fasulyesini yeşile boyayla boyayarak, baklavanın içerisine yeşil fıstık görünümü vermek için öğütüp koyuyorlar. Bu mamullerle işportada ve merdiven altı üretim yapılan yerlerde karşılaştık. Şeker yerine glikoz kullanıyorlar bu da sağlığımızı bozuyor. Bu gibi yerlerden tahlil alma şansları da yok. Şikayet etsen gidiyorsun Tarım İl Müdürlüğü’ne tahlil almaya, adam yerinde yok zaten. 
Vatandaşlardan merdiven altında imalat yapılıp sarılan yerlerden, işportadan tatlı ve şeker almamalarını rica ediyorum. Buna çok iyi dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.

Şekeri şekerciden tatlıyı tatlıcıdan almak gerektiğini vurgulayan Yapıcı, sokaktan geçen işportadan, sokakta açılan tezgahlardan tatlı ve şeker alınmaması gerektiğini söyledi.

“10 TL'NİN ALTINDA SATILANLARI ALMAYIN”

Kaliteli şeker ile kalitesiz şekeri ayıran en belirgin özelliğin fiyat olduğunu anlatan Yapıcı şunları söyledi: “7-8 TL’ye tatlı satılıyorsa bunlara çok iyi dikkat etmeleri lazım. Çünkü bir tatlının içine konan malzeme ile birlikte fiyatı otomatik olarak yükseliyor. 10 TL'nin altında satılan tatlıları kesinlikle almasınlar. Evine bir kilo alıyorsa yarım kilo alsın ama hijyenik olarak alsın, sağlığını dikkate alarak alsın.”

VATANDAŞLAR TADARAK TEST ETTİ

Bayram öncesi alışverişe çıkan vatandaşlar da alacakları tatlı ve şekerlerin tatlarına bakıp güvenilirliğini kontrol ediyorlar. Ramazan tatlısı ile şekerini almaya gelen vatandaşlar ise şunları söyledi: “Bayram şekerlerinin tadına bakıyorum, içinin kalitesine bakıyorum. Bakmak zorundayım, sahte de olabiliyor biliyorsunuz. Kesemize uygun bakıyorum. Fiyatları gayet güzel zaten biliyorsunuz kaliteli mal her zaman için standardın üstünde oluyor ama ağız tadıyla bir şeyi yemek daha güzel.” 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.