Bakla öksürüğü keser

Bakla öksürüğü keser

100 gramında tam 26 gram protein olan kuru baklanın faydaları saymakla bitmiyor:

Hazmı kolaylaştırır. Özellikle kabızlık çekenlere bire birdir. İdrar yollarını temizler. Böbrek ağrılarını hafifletir. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir. Ancak şekeri yükselttiği için, diyabet hastalarına asla önerilmez.

Yorgunluğa karadut

KARADUT, kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitaminlerini içerir. Kendini yorgun hisseden ya da bir fiziksel aktivite yaptığı anda son derece bitkin düşen kişiler için tam bir enerji deposudur. Yaşlanmayı geciktirir. Sabahları aç karnına bir avuç karadut, bağırsak kurtlarını döker.

Mide dostu kakule

KAKULE zencefilgiller familyasından bir bitkidir. Meyveleri tamamen olgunlaşmadan toplanır. Araştırmalara göre mide için çok faydalı olan kakule, mide gazlarını giderir, gastirit ve ülsere iyi gelir. Reflüyü önler. Şişkinlikleri alır, yanma ve ekşimelere karşı faydalıdır.

Karaciğere lavanta

LAVANTA yatıştırıcı ve uyarıcıdır. İdrar ve gaz söktürür. Karın şişliği ve migren ağrılarında faydalıdır. Romatizma şikayetlerini azaltır. Mikrop öldürücüdür. Kokusu vücuda kuvvet ve ferahlık verir. Özellikle karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar.

Börülce tansiyon düşürür

C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebze olan börülce, azot ve nişasta da içerir. Göğüs ve akciğere faydalıdır. Cinsel arzuyu arttırır. Yanıklara sürülürse faydası görülür. Kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

Şeker hastalarına hünnap

HÜNNAP bol miktarda pektin, tanen, müsilaj, şeker ve C vitamini içerir. Bu sayede kanı temizler, şeker hastalığına karşı faydalıdır. Tansiyonu düşürür. Nezle ve soğuk algınlığını önler. Hünnap suyu ise kalp damar hastalıklarına iyi gelir.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.