Bakanlıktan inşaatçıları rahatlatacak uygulama

Bakanlıktan inşaatçıları rahatlatacak uygulama

İnşaatlarda duvar, kapı yeri veya pencere boyutu değişiklikleri gibi uygulamalar "tadilat ruhsatı" alınmadan yapılabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlemesiyle, inşaatlarda duvar, kapı yeri veya pencere boyutu değişiklikleri gibi uygulamalar "tadilat ruhsatı" alınmadan yapılabilecek. Böylece bu tür değişiklikler için inşaatların durması gerekmeyecek.
 
Bakanlık tarafından hazırlanan İmar Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kapsamında, inşaat sektöründe bürokrasi azaltılacak.
 
Tasarıya göre, ruhsatlı olarak inşasına başlanan yapılarda, yapı inşaat alanını artırmayan, silüeti, bağımsız bölüm birim alanını değiştirmeyen ve taşıyıcı sistemi etkilemeyen değişiklikler, tadilat ruhsatı alınmadan yapılabilecek.
 
Bunun için ise yapı sahibi ile müteahhidinin izni, proje müellifinin uygun görüşü ve ilgili fenni mesulün onayı ve her türlü sorumluluğu üstlenmesi gerekecek.
 
İskan aşamasında tüm değişiklikler tadilat projesiyle ruhsata bağlanacak ve iskan belgesi düzenlenecek.
 
Uygulamayla, tadilat ruhsatı alınana kadar inşaatların durmasına gerek kalmayacak. Böylece bürokrasi ortadan kaldırılarak, mağduriyetler giderilecek.
 
Yetkililer, bir duvar, kapı yeri veya pencere boyutu değişikliği nedeniyle tadilat ruhsatı alınması gerektiğini ve bunun uzun süreç aldığını belirtti. Bu nedenle yatırımcının mağdur olduğunu ya da inşaata kaçak devam ettiğini dile getiren yetkililer, bu sistemin yatırımcı ve uygulayıcıları rahatlatacağını kaydetti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.