Bakanlıktan erişilebilirlik atağı

Bakanlıktan erişilebilirlik atağı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engellilerin toplumsal yaşamda daha fazla yer alması için yürüttüğü çalışmalara hız verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engellilerin toplumsal yaşamda daha fazla yer alması için yürüttüğü çalışmalar kapsamında, sorumlu kurumları erişilebilirlik uygulamalarının yükümlülükleri konusunda bilgilendirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, kamunun kullanımına açık binalar, açık alanlar ve toplu taşıma araçlarının engelliler için erişilebilir duruma getirilmesi amacıyla çalışmalar yürütülüyor.

Her ilde valilikler bünyesinde kurulan "Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonları"nca, erişilebilirlik uygulamaları izleniyor ve denetleniyor. Erişilebilirlik uygulamalarının yapılmaması halinde komisyon kararıyla idari para cezaları uygulanıyor.

-Sorumlu kurumlara teknik bilgi desteği

Bakanlık tarafından, engellilerin toplumsal yaşamda yer alması için öncelikli gündem maddesi olarak belirlenen erişilebilirlik için sorumluluğu bulunan tüm kurumlara yükümlülükleri konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca erişilebilirlik uygulamalarının hızlı ve standartlara uygun yapılması için sorumlu kurumlara teknik bilgi desteği de sağlandı.

Erişilebilirliğe dikkat çekilmesi, farkındalığın artırılması ve söz konusu toplumsal ve kültürel engellerin önlenerek erişebilirliğin sağlanması amacıyla bilgilendirici broşür hazırlandı. Broşür, 81 ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele dağıtılarak konuya dikkat çekildi.

Erişilebilirlik uygulamaları ve komisyonlara başvurular konusunda bilgi verilen broşürde, erişilebilirliğin, engellilerin hayatındaki önemine vurgu yapıldı.

Ayrıca, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sayfasında yayımlanan erişilebilirlik bilgilendirme filmleri ile açık alanlar ve binalar için erişilebilirlik uygulamalarının nasıl yapılması gerektiği konusunda detaylı bilgi verildi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.