Bakanlık'tan 988 ürüne inceleme

Bakanlık'tan 988 ürüne inceleme

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, 2013 yılı ikinci altı aylık döneminde tıbbi cihazlar ve kozmetik ürünler piyasa gözetimi ve denetimini tamamladı.

Sağlık Bakanlığı, tıbbi cihazlar için yapılan piyasa gözetimi ve denetiminde 988 ürünün incelemeye alındığını, firmaların toplam 384 bin TL idari para cezası ile cezalandırıldığını bildirdi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, 2013 yılı ikinci altı aylık döneminde tıbbi cihazlar ve kozmetik ürünler piyasa gözetimi ve denetimini tamamladığı belirtilerek, denetimler sonucunda teknik düzenlemeye aykırı ve güvensiz ürünler tespit edilerek bunlar hakkında idari yaptırım kararı alındığı kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Tıbbi cihazlar için yapılan piyasa gözetimi ve denetiminde; 988 ürün incelemeye alınmıştır. Bu ürünlerden 10'u güvensiz bulunmuş, 315'inin de teknik düzenlemeye aykırı olduğu tespit edilmiştir. Firmalar toplam 384 bin TL idari para cezası ile cezalandırılmıştır. Kozmetikler için yapılan piyasa gözetimi ve denetiminde; incelenen bin 27 üründen 810'unun güvensiz olduğu, 146'sının ise teknik düzenlemeye aykırı olduğu tespit edilmiştir. Teknik düzenlemeye aykırı olan 75 ürüne toplam 256 bin 109 TL idari para cezası uygulanmıştır."

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.