Bakanlık ve belediye Bediüzzaman'ın hatırasını yeniliyor

Bakanlık ve belediye Bediüzzaman'ın hatırasını yeniliyor

Turizm Bakanlığı ile Kastamonu Belediyesi, İnebolu’daki Bediüzzaman hatırası binayı yeniliyor

İnebolu'da Bediüzzaman Evi ve Risale-i Nur Müzesi olarak kullanılacak olan 150 yıllık tarihi bina, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kastamonu Belediyesi tarafından restore edilecek.

Barla Platformu Başkanı Said Yüce, söz konusu projenin hazırlanmasını sağlayan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'a teşekkür ederek, İnebolu'da restore edilecek tarihi evin tamamlanmasıyla birlikte Kastamonu ve İnebolu'ya yurt içi ve yurt dışından birçok ziyaretçinin geleceğini ifade etti. Yüce, İnebolu'daki Bediüzzaman Evi'nin restorasyon projelerinin hazırlanmasını sağlayan ve projenin uygulanmasına önemli katkılar sunacak olan Kastamonu Belediyesi'ne teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Bediüzzaman Said Nursi 1936-1943 yılları arasında dönemin Bakanlar Kurulu kararıyla Kastamonu'da mecburi ikamete tabi tutulmuştur. Bediüzzaman, Ayetü'l-Kübra, Münacaat ve Hasbiye Risalesi gibi önemli eserlerini Kastamonu'da bulunduğu yıllarda telif etmiştir. İnebolu'da restore edilecek olan 150 yıllık tarihi ev de o dönemde Bediüzzaman Hazretlerinin İnebolu'daki talebelerinden Merhum Nazif Çelebi ve Oğlu Selahaddin Çelebi'ye aitti. Şu anda hiçbiri hayatta olmayan birçok İnebolu kahramanı, Kur'an tefsiri olan Risale-i Nurların elle yazılması ve teksir makinesiyle çoğaltılması işlerinde bu evde çok önemli vazifeler gördüler. Kurtuluş Savaşı'nda milli mücadeleye silah ve mühimmat sevkiyatında önemli görevler yapan İnebolu, 1930 ve 1940'lı yıllarda Anadolu'nun manevi inşası ile ilgili hizmetler açısından bu evde çok önemli görevler ifa etti. Bu evde yazılıp çoğaltılan eserler Isparta gibi İnebolu'dan da Anadolu'nun her köşesine ulaştırıldı. Milyonlarca insanın imanlarının kurtularak dünya ve ahiret saadetlerinin teminine vesile oldu. Bu önemli evi restore ederek ziyaretçilere kazandıracak olan Kastamonu Belediyemiz başta olmak üzere, katkılarından dolayı Hükümetimize ve Kültür Bakanlığı'na şükranlarımızı sunuyoruz."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.