Bakan Kılıç'tan 18 Mart mesajı

Bakan Kılıç'tan 18 Mart mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bakan Kılıç, "Çanakkale Muharebeleri'nin deniz zaferiyle taçlanmasının üzerinden tam 102 yıl geçmesine rağmen orada insanüstü gayretlerle mücadele veren kınalı kuzuların hatıraları taptazedir." ifadesini kullandığı mesajında, şunları kaydetti:

"Onların tarihe not düştüğü kahramanlık destanları, bugün de bizim yolumuzu aydınlatmaktadır. Balıkesir Havranlı Seyit Onbaşı'nın açtığı yol, Niğdeli Ömer Halisdemirler ile devam etmiştir. Çanakkale'de düşmana karşı yalnızca savaşmayı değil, gerekirse o uğurda ölmeyi de emreden irade, Sütçü İmamların, Şahin Beylerin inancıyla birleşmiş ve bir milletin hürriyetini kazanmıştır. Onların bıraktığı sancağı Asım'ın nesli omuzlamış ve 15 Temmuz'da vatan sevdasıyla ölümün üstüne yürümüştür.

Al bayrağa rengini veren, istiklal ve istikbal sevdasıyla Çanakkale'yi geçilmez kılan aziz şehitlerimizi ve onların izinden giderek şehadete yürüyen tüm vatan evlatlarını rahmet ve minnetle yad ediyor, milli şairimizin "Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz." mısrasında dile getirdiği inançla bu vatana bağlı olan tüm milletimizi saygıyla selamlıyorum"

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.