Bakan Kılıç: "Kulüpler bu fırsatı iyi değerlendirmeli"

Bakan Kılıç: "Kulüpler bu fırsatı iyi değerlendirmeli"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında oynanacak derbilerde deplasman yasağının kalkmasıyla ilgili kararı desteklediklerini söyledi.

Bakan Kılıç, TRT'ye yaptığı açıklamada, kararın İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından alındığını hatırlatarak, "Bu konu daha önce kulüplerin Sayın Cumhurbaşkanımızı ve bizleri ziyaretlerinde gündeme gelmişti. 15 Temmuz'da yaşadığımız gelişmelerden sonra özelikle 7 Ağustos'taki birliktelik ve beraberlik ruhuyla devam eden çalışmanın içerisinde bu önemli bir adım." ifadelerini kullandı.

"BİZ KARARI DESTEKLİYORUZ"

Güvenlikle ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını vurgulayan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bu kararı destekliyoruz. Stadyumlarımızda, sahalarımızda birlik ve beraberliğin olmasını istiyoruz. Lütfen hafta sonu oynanacak derbide bu davranış ve düşünce içinde olalım. İnşallah ben de bu maça gideceğim. Buna aslında deplasman yasağı demeyelim. Yasak kelimesini kullanmayalım. Misafir takımın seyircilerinin de stada girebileceği bir maç olacak. Bu anlamda çok önemli."

BAKAN'DAN MAÇ YORUMU

Bakan Kılıç, dünyanın önemli derbileri arasında yer alan Beşiktaş-Galatasaray maçını, her iki kulübün başkanıyla seyrederek "birlik meseajı" vermek istediklerinin altını çizdi.

Karşılaşmayla ilgili "Sahada iyi olan kazansın." yorumunda bulunan Kılıç, "Umut ediyorum ki hayırlı bir adım olur. Tabii kulüpler ve taraftarlar üzerinde büyük bir sorumluluk var. Mülki idare ve siyasi sorumlulukta olan bizler bu konuyu destekledik. Misafir takım seyircilerinin, ev sahibi takımın stadına gelmesinin önündeki engel kalkmış oldu. İnşallah bunun değerini iyi bilirler." diye konuştu.

'BU FIRSAT İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ'

Spor kamuoyunun bu konuyu iyi değerlendireceğine inandığını söyleyen Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Ayrıca Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve diğer takım taraftarlarının da bu örneği iyi değerlendirmesi gerekir. Bizim artık birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var, ayrılığa değil. 90 dakika boyunca gönül verdikleri takımı tabii ki destekleyecekler ama o formanın üzerinde taşıdıkları ay-yıldız var. Bizim birleştiğimiz nokta ay-yıldızlı bayrağımız, milletimiz, devletimiz. Birlik ve beraberlik içinde yürümemiz gerekiyor. İnşallah bunun da bilincinde olacağız. Güzel, yeni açılmış bir statta olacak maç. İyi bir şans. İnşallah iyi değerlendiririz. Bununla ilgili valiliğimizin de gerekli önlemleri alacağını biliyorum. Daha önce İçişleri Bakanlığımız ile bu konuda görüştük. Gerekli önlemler alınacaktır. İnşallah sadece o önlemler alınmış olsun. Hiçbir şekilde harekete geçilmeye ihtiyaç duyulmasın."

 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.