Bakan Işık'tan yerli ve yabancı yatırımcılara çağrı

Bakan Işık'tan yerli ve yabancı yatırımcılara çağrı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 'Biz ülke olarak yerli ve yabancı yatırımcıların yapacakları yatırım konusunda her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız' dedi.

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) ve Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (EWEA) ve Küresel Rüzgar Enerji Konseyi (GWEC) tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Kıtalararası Rüzgar Enerjisi Kongresi' İstanbul'da gerçekleştirildi.

Kongreye katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Enerji talebinin karşılanması için ülkeler enerji tür ve kaynaklarını çeşitlendirmeye ve enerji arz güvenliğini sağlamaya büyük önem vermektedir. Günümüzde uluslararası ilişkiler enerji arz güvenliğinden bağımsız mümkün değildir. Türkiye geçtiğimiz 10 yıllık dönemde enerji talep artışının en hızlı gerçekleştiği ülke oldu.

2003 yılında 35.6 bin megavat olan kurulu elektrik gücümüz 2014 yılından hemen hemen iki kat artış göstererek 80 bin megavata yükseldi. Bugün dünyanın 17'inci Avrupa'nın 6'ıncı büyük ekonomisi olan Türkiye'nin başarı hikayesinin yazılmasında sanayi çarklarımızın sağlıklı dönmesinde halkımızın mutluluk ve refahında enerji sektörü son derece önemli bir rol oynamakta. Hükümet olarak enerji talep artışını karşılamak ve enerji arz güvenliğini sağlamak için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz" diye konuştu.

"YABANCI YATIRIMCILARA HER TÜRLÜ KOLAYLIĞI SAĞLAMAYA HAZIRIZ"

Yerli ve yabancı yatırımcılara çağrıda bulunan Bakan Işık, "Biz ülke olarak yerli ve yabancı yatırımcıların yapacakları yatırım konusunda her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız. Değerli katılımcılar hiç unutmayın bugüne kadar Türkiye'ye yatırım yapan hiç kimse kaybetmedi. 

Türkiye'ye yatırım yapanlar fırtınalı dönemler geçirilmiş olsa dahi günün sonunda kazandılar. Ama Türkiye'ye yatırımdan kaçınanlar her zaman kaybeden tarafta oldu. Gerek Ar-Ge gerekse üretim yatırımları olsun uyguladığımız programlarla yatırımcıları çok ciddi teşvikle ve destekler sunuyor ve her geçen gün bu destek ve teşviklerimizi geliştiriyoruz" dedi.

iha 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.