Bakan Eroğlu'ndan 6 baraj sözü

Bakan Eroğlu'ndan 6 baraj sözü

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bebekli, Çelengöz, Yurtbaşı ile tesadüfen benim soyadımla aynıymış Eroğlu Barajı, bunlar bitti. İki barajı Kula’ya ilave edeceğiz. Emre Barajı'nın temelini atıyoruz.'' dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ilaç niyetine kullanılan hünnap meyvesine destek için seferberlik başlatacaklarını belirterek, "Türkiye'de ilk defa tıbbi aromatik bitkiler olan hünnap, keçi boynuzu, defne, ada çayı gibi tıbbi bitkileri hayata geçirmek için çalışma yapıyoruz. Dünyada bu nokta da 100 milyar dolarlık bir pazar var. Bizim bu pazarda hedefimiz 5 milyar dolarlık ihracat yapmak." dedi.

Bakan Eroğlu, Demirci Ticaret ve Kültür Merkezi Konferans Salonu'ndaki açılış töreninde yaptığı konuşmada, Demirci için büyük bir seferberlik başlattıklarını, halen 6 baraj inşaatının devam ettiğini, Çanakçı, Mahmutlar, Yeşiloba ve Kuzuköy baraj projelerinin hazırlandığını belirtti.

Demirci'de baraj sayısını 10'a tamamlayacaklarını ifade eden Eroğlu, "Türkiye'de en çok barajı olan ilçe Demirci olacak. Demirci'de böylelikle 10 baraj, 3 sulama göleti ile 2019 yılı sonuna bitmiş olacak ve vatandaşlarımıza hizmet verecek." dedi.

Demirci'de yetişen hünnap meyvesine destek için seferberlik başlatacaklarını açıklayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Orman teşkilatımız tarafından 35'inci eylem planımız içerisinde hünnap meyvesine de destek vereceğiz. Hünnap kalp damar hastalığı ve şeker hastalığının dengelenmesi için tabii bir ilaç. Türkiye'de ilk defa tıbbi aromatik bitkiler olan hünnap, keçi boynuzu, defne, ada çayı gibi tıbbi bitkileri hayata geçirmek için çalışma yapıyoruz. Dünyada bu nokta da 100 milyar dolarlık bir pazar var. Bizim bu pazarda hedefimiz 5 milyar dolarlık ihracat yapmak." 

Kula'daki baraj yatırımları

Demirci programı ardından Kula'ya geçen Eroğlu, Emre Barajı'nın temel atma törenine katıldı.

İlçe meydanındaki konferans salonunda düzenlenen törende konuşan Eroğlu, Kula'da 4 barajı işletmeye açtıklarını anımsattı.

Barajların uzun süren işlemleri nedeniyle gölet olarak programa aldıklarını anlatan Eroğlu şöyle devam etti:

"Bebekli, Çelengöz, Yurtbaşı ile tesadüfen benim soyadımla aynıymış Eroğlu Barajı, bunlar bitti. İki barajı Kula’ya ilave edeceğiz. Emre Barajı'nın temelini atıyoruz. Bazı barajları biz başlangıçta gölet gibi ilan ediyorum. Çünkü o gölet olunca benim imzamla hemen yatırım programına giriyor. Baraj olunca 10 yıl sürüyor, 10 yıl bekletmediğim için Manisa’ya yaptığımız bir kıyak. Bunlar önce gölet bittikten sonra baraj olarak ilan ediyoruz. Kornuca Barajı’nın da yaklaşık yüzde 50’si tamamlandı, bunu da çok kısa zamanda bitireceğiz. Dutluca ve Kula Göleti ve Savaşlar Göleti'ni yaptık, 3 göleti yaptık. Bununla birlikte 10 taneye tamamlayacağız." 

Toygarlı Barajı ve Sulama Projesi

Bakan Eroğlu, daha sonra Toygarlı Barajı ve Sulama Projesinin temelini atmak için Alaşehir'e geçti.

Alaşehir Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Bakan Eroğlu, sussuz toprak bırakmayacaklarını, hizmete alınan barajlardan biri olan Kavaklıdere Barajı ile 5 bin 270 dekar arazinin sulandığını ifade etti. Bol suya kavuşan toprakların veriminin arttığına dikkati çeken Eroğlu, "Çiftçilerimiz epeyce gelir artışı elde etti. Alaşehirliler 'Kemaliye Barajı'nı yap.' demişlerdi, Allah’a çok şükür onu da yaptık. Şimdi inşaat safhasında Horzum Alayaka Barajı'nı yapacağız inşallah. Sözleşmesi imzalandı. 13 Ocak 2017 tarihinde sözleşmesi imzalandı. Ayrıca Örencik Barajı temelden 40 metre yüksekliğinde bunu inşa ediyoruz. İkmal inşaatını yaparak kısa sürede bitireceğiz. İnşallah önümüzdeki yıl bu barajda suyu tutarız." şeklinde konuştu.

Eroglu, Toygarlı Barajı’nın 39 metre yüksekliğinde olduğu bilgisini vererek, "Çok önemli bir baraj. Bu barajın ve sulamasının temelini atıyoruz. Söz vermiştim 'Bu barajın temeli atılırken ben de geleceğim' demiştim. Çok sıkışık olmamıza rağmen bugün sizlerle birlikte olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum." dedi.

Gürpınar göletinin de üçte birinin bittiğini, önümüzdeki yıl tamamlanacağını belirten Eroğlu, "Size 6 barajın sözünü veriyoruz." ifadesini kullandı. 

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.