Bakan Eroğlu: Türkiye barajlarının doluluk oranı yüzde 45

Bakan Eroğlu: Türkiye barajlarının doluluk oranı yüzde 45

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, içme suyu ve sulamada endişe duyulacak herhangi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi

Afyonkarahisar’da belediyeyi ziyaret eden Eroğlu, basın mensuplarının kuraklık tehlikesiyle ilgili sorularını cevapladı. Veysel Eroğlu, endişe edilecek bir durum olmadığını, 2007’den itibaren illerin su sıkıntısını çözmek için 30-40 yıllık bir eylem planı hazırladıklarını anlattı. Eroğlu, “İçme suyu temin edilen barajlar var, sulama suyu temin edilen barajlar var, enerji üretim maksatlı barajlar var bunların Türkiye ortalaması yüzde 45’ler civarındadır.” dedi.

Veysel Eroğlu, geçtiğimiz son 3 ayda yağışlarda bir azalma meydana geldiğini, ortalama bazı bölgelerde yüzde 25’e kadar azalma bazılarında yüzde 10 civarında bir azalma meydana geldiğini, bu konuda tedbirleri aldıklarını kaydetti. İçme suyu için daha önceden büyük bir eylem planı hazırladıklarını ifade eden Eroğlu, “Hiçbir şehrimizi susuz bırakmayacağız. Bununla ilgili planlarımız hazır. 1972 yılında bir dizi kuraklık olmuş arkasından 1994 şiddetli kuraklı oldu. 2000 bin yılında, 2007 yılında bir kuraklık oldu. Biz 2014 yılında bir kuraklık olabileceğini tahmin ederek bütün illerin su meselesini ele alarak 30-40 yıllık bir eylem planı hazırladık.” diye konuştu.

56 şehirde su problemi olduğunu tespit ettiklerini ve bu problemi çözdüklerini belirten Eroğlu, şu anda inşaatı devam eden çalışmalar olduğunu dile getirdi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.