Bakan Çelik: Vizeler Kalkabilir!

Bakan Çelik: Vizeler Kalkabilir!

AB Bakanı Ömer Çelik, "Terörle Mücadele Kanunu konusunda sürecin Avrupa Konseyi'nce takip edilmesi teklifini sunduk. Bu teklifin kabul edilirse vize serbestisi gerçekleşir" dedi.

Türkiye'deki bulunan İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, AB Bakanı Ömer Çelik ile ortak basın toplantısı düzenledi. Gentiloni, "Biz darbe girişiminden sonraki haftalarda bunun Türk demokrasisine bir tehdit olduğunu daha iyi anladık. Bu, bize söz konusu tehdidin boyutlarını anlamak için daha iyi bir fırsat verdi" dedi.

KONSEY TAKİP ETMELİ

Türk vatandaşlarına vize serbestisi sağlanması sürecinde tartışma konusu olan tek konunun terör kanunu olduğunu hatırlatan Bakan Çelik, Türkiye'nin "pek çok terör örgütü ile mücadele halinde olduğunu" belirterek şöyle konuştu: Terörle Mücadele Kanunu konusunda sürecin Avrupa Konseyi'nce takip edilmesi teklifini sunduk. Bu teklifin kabul edilmesini bekliyoruz, edilirse vize serbestisi gerçekleşir."

TERÖRE SIRTINI DÖNEMEZ

Daha sonra İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo'yu kabul eden Çelik, "Halep, Rakka, Musul, Irak ve Suriye'deki terör örgütleriyle mücadele konusu sadece bir Ortadoğu meselesi olarak AB'nin sırtını döneceği konular değildir. Bunlar doğrudan AB konuları haline gelmiştir" dedi.

 

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.