Bakan Çavuşoğlu: Musul'da aynı tavrı gösteririz

Bakan Çavuşoğlu: Musul'da aynı tavrı gösteririz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Musul'a yönelik operasyon gündemine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu, "Dışarından Şii milislerin operasyona katılması Musul'a barış getirmez​. Biz bugüne dek DAEŞ'e karşı operasyonlara destek verdik..."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia-Margallo ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"DAEŞ'e karşı bugüne kadarki mücadelede istediğimiz sonucu elde edemememizin sebebi sonuç odaklı bir stratejimizin olmamasıydı. Türkiye'nin de desteklediği Cerablus'tan güneye doğru DAEŞ'e karşı operasyonun ne kadar önemli bir sonuç verdiğini gördük. Karadan yapılan operasyonlarla DAEŞ'i yenilgiye uğratabileceğimizi de görmüş olduk. DAEŞ'i Irak ve Suriye'den temizleyebilmek için kararlı adımları atmaya devam etmeliyiz. 125 ülkeden yabancı terörist savaşçı Suriye'ye geçip DAEŞ ya da diğer terör örgütlerine katıldılar. Bu geçişte çok ciddi bir azalma oldu. Yüzlerce, binlerce insanı durdurduk, geri gönderdik.

Üçüncü bir yöntem ise DAEŞ'in ideolojisini öldürmektir. Bizim dinimiz barış dinidir. Hep birlikte Türkiye'nin yaptığı gibi, Cumhurbaşkanı'mızın her zaman vurguladığı gibi, DAEŞ'in İslam'ı temsil etmediğini, kanlı bir terör örgütü olduğunu iyi vurgulamamız gerekiyor. DAEŞ'e katılmak isteyenleri de yaşadığımız ülkelerde bunu çok iyi anlatabilmemiz gerekiyor.

Dışarından Şii milislerin operasyona katılması Musul'a barış getirmez. Biz bugüne dek DAEŞ'e karşı operasyonlara destek verdik. Musul'da da aynı tavrı gösteririz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.