Bakan Albayrak'tan yaz saati uygulaması açıklaması: Tamam mı devam mı?

Bakan Albayrak'tan yaz saati uygulaması açıklaması: Tamam mı devam mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Yaz saati uygulamasıyla ilgili Danıştay'ın kararı...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Yaz saati uygulamasıyla ilgili Danıştay'ın dünkü kararı açıkçası esas yönüyle ilgili hiçbir etkisi yok. Sadece usulle ilgili kanundaki maddenin geçerlilik süresiyle ilgili bir husus. Teknik bir konu. Arkadaşlar usulle ilgili düzeltmeyi yapıp birkaç gün içerisinde bitirip devam edecek. Aynı istikamette devam edeceğiz. Orada bir problem yok.” dedi. AA

DANIŞTAY DURDURMUŞTU

Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından 8 Eylül 2016'da hayata geçen sürekli yaz saati uygulaması için "Bakanlar Kurulu'na verilen yetkinin bir defaya mahsus uygulanabileceği, süreklilik arz etmeyeceği" gerekçesiyle dava açıldı. Danıştay Dava İdareleri Kurulu, gerekçeyi haklı buldu ve yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Kararda, Bakanlar Kurulu'nun ilgili düzenleme için süreklilik arz edecek şekilde kullanılması yönünde bir yetki verilmediği hatırlatıldı. 

Hükümet, güneş ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla Eylül 2016'da sürekli yaz saati uygulamasına geçmişti. Karar, gün doğumunun çok geç gerçekleşmesi ve diğer ülkelerle yaşanan saat farklılıklarının neden olduğu aksaklıklar sebebiyle eleştirilmişti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.