Bahçesinde 2 metrelik kabak yetiştirdi

Bahçesinde 2 metrelik kabak yetiştirdi

Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki Kadir Ergil, hobi bahçesinde boyu 2 metreye yaklaşan kabak yetiştirdi. Kabakları gören vatandaşlar önünde hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Denizli'de yaşayan Kadir Ergil, yıllarca çiftçilik yaptığını, emekli olduktan sonra Isparta'dan "yaktin" cinsi kabak tohumu alarak, Kızılcabölük Mahallesi'ndeki evinin bahçesine diktiğini söyledi.
 
Kabağın bu kadar uzayacağını tahmin edemediğini belirten Ergil, "Süs tohumu olarak aldığım kabak inanılmaz derecede büyüdü, görenler inanamıyor. Boyu 1 metre 95 santimetreye, ağırlığı 20 kilograma yaklaşınca kopardık. Artık gelecek sene daha büyük kabakla rekor kırmak istiyorum" diye konuştu.
 
Ergin, bahçesindeki kabakların yoldan geçen vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü ve fotoğraf çektirmeye gelenlerin bile olduğunu kaydetti.
 
Kabağı manavlar almak istiyor
 
Yetiştirdiği kabağı evinde sakladığını anlatarn Ergil, özellikle manavların kabağı, süs eşyası olarak istediklerini ifade ederek, "Para teklif ettiler kabul etmedim. Satmak istemiyorum. Denemelerim devam edecek. Gelecek yıl inşallah boyu 2 metreyi aşan kabak yetiştirmek istiyorum" dedi.
 
Mahalle Muhtarı Enver Teperi ise bazı vatandaşların kabağın büyüklüğüne inanamadığını, görenlerin şaşırdığını söyledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.