Baharın müjdecisi olan cemrenin ilki 20 Şubat'ta havaya düştü

Baharın müjdecisi olan cemrenin ilki 20 Şubat'ta havaya düştü

Kelime anlamı kor halindeki ateş olan cemrenin birinci 20 Şubat'ta havaya düştü.

Kıştan bahara geçişin müjdesi olan cemre sırasıyla 20 Şubat'ta havaya, 27 Şubat'ta suya ve 6 Mart'ta toprağa düşüyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 gündür etkili olan güneşli hava, kış ortasından bahardan kalma günler yaşatıyor. Sıcak havanın etkisini göstermesiyle dünyaca ünlü turizm beldesi Side'de badem ve erik ağaçları beyaza büründü. İlkbaharın müjdecisi olan dağ laleleri(anemonlar) Side Antik Kent'te Piskoposluk Sarayı avlusu önünü kırmızıya bürüdü.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi verilerine göre cemrenin havaya düştüğü 20 Şubat'ta hava sıcaklığının 19 dereceye olduğu belirtildi.

Öteyandan Manavgat'ın Gaziler köyünde toplanan Yörükler, cemrenin havaya düşme sevincinin kaval çalarak ve türkü söyleyerek kutladı.

Toros Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Gürler, 20 yıldır cemrenin havaya düşme sevincini bir araya gelerek Gaziler köyünde kutladıklarını söyledi.

Cemrenin kış soğuğundan bahara geçmenin adı olduğunu belirten Gürler, bunun 6 Mart'ta toprağa düşmesiyle son bulduğunu kaydetti. Gürler, "Cemre havaya 20 Şubat'ta düştü. Bu sene Antalya bölgesinde bahar sevinci erken oldu. Bölgemizde 15 gündür bahardan kalma günler yaşıyoruz. Geçmiş yıllarda yeni yeni açan erik ağaçları bu sene 2 hafta önce açtı. Bölgemiz bu sene geçmiş yıllara göre çetin kış şartlarını yaşamadı. " dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.