Baharın müjdecisi leylekler yuvalarına dönüyor

Baharın müjdecisi leylekler yuvalarına dönüyor

İlkbaharın sevimli müjdecileri leylekler, Ortaca'ya bağlı Okçular köyündeki yuvalarına gelmeye başladı.

Köydeki "Leylek Bahçesi" isimli işletmenin sahibi Ahmet Akgün, yaptığı açıklamada, mart ayı başında gelmeye başlayan leyleklerin önce yuvalarını tamir ettiklerini, ardından da dişi ve erkeklerin yuvaya yerleştiklerini söyledi.

Bölgede yaklaşık 150 leyleğin konakladığını ve yavru yaptığını anlatan Akgün, şöyle konuştu:

"Burada leyleklerin yuva yapacakları ağaçları biz dikiyoruz. Ağaçlar yetersiz kaldığında yapay yuvalar yaparak leyleklerin burada daha fazla konaklamasını sağlıyoruz. Bunun yanında su kanalları, göletler açarak leyleklerin yiyecek ve barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Mart ayı başında bölgemize Afrika'dan gelen leylekler temmuz ayı sonunda bölgemizi terk ediyorlar."

Uçamayan, hasta ve yaralı leyleklerin tedavisini yaptırdıklarını ve onlara bahçede 12 ay boyunca baktıklarını anlatan Akgün, "Yerli ve yabancı turistler burada leylekleri görünce uğrayıp onların görüntüsünü ve fotoğraflarını çekiyorlar. Biz de turistlerin leyleklere ilgisini görünce böyle bir girişimde bulunduk. Burada böyle bir bahçenin olması turizme de katkı sağlıyor" dedi.

Akgün, leyleklerin yüksek gerilim hatlarına çarparak yaralandıklarını, bahçenin yakınında bulunan yüksek gerilim hattının yer altına alınmasının bu kazaları önleyebileceğini bildirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.