Baharın müjdecisi çiğdemler erken açtı

Baharın müjdecisi çiğdemler erken açtı

Baharın müjdeleyicisi olarak bilinen çiğdemler Yozgat’ta erken açtı. Her yıl Mart ayı içerisinde açan çiğdemler iklimin kurak geçmesi dolayısıyla bir ay erken açtı.

Yozgat Özel Ergin Koleji öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte kolejin yakınındaki kırsaldaki ormanlık alanda çiğdem toplayarak eğlenceli dakikalar geçirdi. Öğretmenler, önce çiğdemin nasıl topraktan çıkarıldığını öğrencilere uygulamalı olarak gösterdi. Beden Eğitimi öğretmeni Emre Uludağ, öğrenciler ile birlikte doğa yürüyüşüne çıktıklarını belirterek, çiğdemleri görünce şaşırdıklarını söyledi. Uludağ, “Normalde önceki yıllarda buralarda bir metreye yakın kar olması gerekirdi. Fakat bu yıl kış mevsimi çok kurak geçti, bu yüzden doğada kırlarda çiğdemler erken açtı. Normalde bu çiğdemlerin mart ayı içerisinde açması gerekirdi. Ama kuraklık sebebiyle erken açtı. Biz de öğrencilerimizle çiğdem topluyoruz." dedi.

Behlül Demirci de çiğdemlerin kuraklık nedeniyle bu yıl erken açtığını belirterek, çok toplamaları halinde çiğdem pilavı yaptıracaklarını ifade etti. Öğrenciler de çiğdem toplamanın çok zevkli ve eğlenceli olduğunu belirterek, "Çiğdem toplamak çok zevkli bir iş. Tabi topraktan çiğdemi çıkarmak biraz zor ama oldukça eğlenceli lezzeti tadı da çok güzel. İnşallah çok toplayabilirsek çiğdem pilavı pişireceğiz." diye konuştu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.