Baharın müjdecisi badem ağaçları çiçek açtı

Baharın müjdecisi badem ağaçları çiçek açtı

Antalya Side'ye bahar erken geldi. Çetin kış şartlarına bağlı bazı illerde kar yolları kapatırken Manavgat'ın Side beldesinde ilkbahar yüzünü gösterdi.

Abdurrahman Büyükkeskin'in haberi:

 Side'de baharın müjdecisi badem ağaçları çiçeğe durdu. Side Antik Kent'te bu sene badem ve erik ağaçlarının geçen yıllara göre 25 gün erken açtığı belirtiliyor.

Side Antik Kent'i gezmeye gelen yerli ve yabancı turistler otobüs terminalinin yakınındaki badem ağacının beyaza büründüğünü görünce şaşırıyor. Side terminali işletme sorumlusu Mustafa Yuva, antik kente bu sene badem ağaçlarının erken açtığını söyledi. Turizm beldesinde badem ağaçlarının geçen yıl 25 Şubat'ta açtığını belirten Yuva, "Doğu'da kar yolları kapatırken Side'de ilkbahar sevinci yaşıyoruz. Badem ağacının beyaza büründüğünü görünce çok şaşırdım. Şırnak'ta oğlum vatani görevini yapıyor. Telefonla konuştuk baba burada her taraf kardan beyaza büründü diyor. Bende oğlum Side'de badem ağaçları çiçek açtı deyince şaşırdı. Side'de yaşadığım için Allah'ıma şükrediyorum." diye konuştu.

Sivas'tan Side'ye ailecek tatile geldiklerini belirten Caner Parlak, Side'de badem ağaçları ve papatyaların açtığını görünce şaşırdığını söyledi. Sivas'ta soğuk hava ve karın hüküm sürdüğünü belirten Parlak, "Side'de badem ağaçlarının çiçek açtığını görünce çok şaşırdım. Ailecek şaşkınlık içindeyiz. " dedi.

Side'ye tatile geldiğini belirten Abdullah Olgun, kış ortasında badem ağaçlarının çiçek açtığını görünce şaşırdığını, inanamadığı için eliyle çiçeklere dokunduğunu kaydetti. Öteyandan Side Antik Kent'te Piskoposluk Sarayı ve Devlet Agorası önünde baharın müjdecisi papatyalar ve kırmızı dağ laleleri(anemonlar) boy gösterdi. Kırmızı dağ lalelerinin açmaya başlamasıyla birlikte Piskoposluk Sarayı'nın avlusu renkli görüntülere sahne oldu.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.