Baharın habercisi Anemonlar yaratıldı

Baharın habercisi Anemonlar yaratıldı

ANTALYA'da baharın habercisi ve Fethiye'den Antalya kent merkezine uzanan Likya Yolu'nun simgesi anemon çiçekleri açtı.

Akdeniz'in sahil şeridinde mevsimin ilk çiçekleri olan rengarenk anemonların açmasıyla birlikte doğa yürüyüş grupları Likya Yolu etaplarında yürüyüşlere başladı.

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nden başlayıp Akdeniz sahili boyunca Antalya kent merkezine kadar uzanan antik Likya şehirlerini birbirine bağlayan ve sonrasında Roma döneminde yenilenen yollarla günümüzde kültür ve spor amaçlı olarak özellikle hafta sonları doğa yürüyüş gruplarının gözdesi olan Likya Yolu, anemonlarla süslendi.

foto_galeri-002.gif

Fethiye Ovacık Mahallesi ile Konyaaltı Hisançandır Mahallesi arasında Teke Yöresi olarak adlandırılan bölgenin arkeolojik, botanik ve peyzaj zenginliğiyle doğa sporları açısından çok uygun olduğunu belirten PATİKA grubu temsilcisi Nusret Yakışıklı, Akdeniz sahil şeridinde mevsimin ilk çiçekleri anemonların ocak ayı sonunda açmaya başladığını ve mayıs ayına kadar sürdüğünü söyledi.

Likya Yolu'nun simgesi anemonların düğün çiçeği olarak da bilindiğini belirten Yakışıklı, “Mavinin ve morun her tonunu taşır. Beyaz, pembe ve kırmızı renklerde de açar. Ocak sonunda önce mavi renkler, şubat sonuna doğru kırmızı renkler kendini gösterir. Yöreye göre halk değişik isimler verse de çoğunlukla Manisa lalesi ile karıştırılır. Antalya'nın Olimpos, Adrasan ve Gelidonya bölgesinde bolca bulunması doğa yürüyüşçülerini ve fotoğrafçıları kendine çeker" dedi.

Dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.