Baharı beklerken kış geldi

Baharı beklerken kış geldi

Bu kış hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde geçen ve özellikle mart ayı boyunca baharı aratmayan günler geçiren Trabzonlular, güne kar sürpriziyle başladı.

Dün geceden beri aralıklarla etkili olan kar yağı şehrin büyük bir kısmını beyaza bürüdü. Hava sıcaklığının da 2 derece kadar düştüğü il merkezinde kışın soğuk yüzü kendini hissettiriyor.

Trabzon’da, dün akşam saatlerinden başlayan yağmur, soğuk havanın da etkisiyle gece geç saatlerden itibaren kar yağışına dönüştü. Sabaha kadar aralıklarla devam eden kar, şehri beyaza bürüdü. Hava sıcaklığının da 2 dereceye kadar düştüğü ilde oy kullanmak için günün ilk saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar, baharı beklerken gördükleri manzara karşısında şaşırdı. Kar yağışı nedeniyle şehir merkezinde ulaşımda aksama yaşanmadı. Fakat kar yağışının daha fazla olduğu yüksek kesimlerde ise bazı sıkıntılar yaşandığı bildirildi.

Kar yağışı ve soğuk hava, mart ayı boyunca devam eden güneşli ve sıcak günlerde yaprak ve çiçek açan ağaçlar ile bitkileri de etkiledi. Baharla açan ağaç yaprak ve çiçekleri karla kaplandı.

Bölgede soğuk ve yağışla havanın yarına kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.