Bahar yorgunluğundan kurtulmak için...

Bahar yorgunluğundan kurtulmak için...

Bahar yorgunluğunun halsizlik, yorgunluk, sabahları uyanamama, uyuşukluk ve sinirlilik gibi belirtileri olduğunu ifade eden Dr. Mustafa Eraslan, bu sorunları olanlara çimenlerde çıplak ayakla gezmelerini ve ‘mayıs papatyası’ çayı içmelerini tavsiye etti.

Mevsim geçişlerinin yaşandığı bahar aylarında halsizlik ve yorgunluk hissinin arttığını belirten Fitoterapi Uzmanı Dr. Mustafa Eraslan, bahar yorgunluğunu ortaya çıkaran sorunlara karşı bazı tavsiyelerde bulundu. Çok sayıda insanda bahar aylarında halsizlik, sabah uyanamama, yorgun uyanma ve sinirlilik hali görüldüğünü söyleyen Dr. Eraslan, bunun başlıca sebeplerinden birinin vücutta biriken statik elektrik olduğunu söyledi.

Kış aylarından yaz aylarına geçilen bahar mevsiminde vücuttaki elektrik akımının havadaki elektrik akımından etkilenerek insan vücudundaki dengeyi bozduğunu belirten Dr. Mustafa Eraslan, insan vücudunun elektrikle çalıştığını bu yüzden yorgunluk, halsizlik, sinirlilik gibi hislerin tamamının vücuttaki sinirlerle ilgili olduğunu ifade etti. İnsan vücudunu elektrikli cihazlara benzeten Dr. Eraslan, “Özellikle bahar aylarında bir yerlere elimizle dokunduğumuzda elektrik çarptığı hissine kapılırız. İnsan vücudu da, tıpkı elektrikli cihazlar gibi topraklama olmadığında bir ısınma ve dengesizlik hali yaşar” dedi.

“NE OLUR ÇİMENLERE BASIN”

Bu dengesizliğin giderilmesi için ise sadece 5 dakika çıplak ayakla toprağa ve çimlere basmanın yeterli olduğu önerisinde bulunan Dr. Mustafa Eraslan, her mevsimde sağlığı koruma yolunun o mevsimin sebze ve meyvelerini yemekten geçtiğini dolayısıyla bahar yorgunluğunun çözümüne yardımcı olarak da çimenler ve mayıs papatyası olduğunu söyledi.

Mayıs papatyası çayından sabah akşam birer bardak içmenin bütün bedensel ve ruhsal problemlerin çözümüne kaktı sağlayacağının altını çizen Dr. Mustafa Eraslan, bunun yanında daha etkili ve daha basit olan asıl yöntemin ise çıplak ayakla 5 dakika toprakta ve çimenlerde yürümekten geçtiğine değindi.

“STRES VE YORGUNLUKTAN ESER KALMAZ”

Belediyelerin parklarda bahçelerde her yere ‘Çimenlere basmayın’ yazdığını hatırlatan Dr. Eraslan, “İnsanların sağlığı için bu uyarıların ‘Lütfen çimenlere basın’ şeklinde değiştirilmesini talep ediyorum” dedi. Stresin tüm kötü hastalıklara sebep olabileceğini ileri süren Eraslan, “Birçok hastalığın sebebi vücutta elektrik birikmesidir. İlimlerden bir tanesi akupunkturdur. Akupunkturda yapılan şey insan vücudundaki artı ve eksi yükleri düzenli hale getirmektir. Çünkü hastalıkların çoğu bu elektrik akımındaki problemlerden ve damarlardaki tıkanıklardan kaynaklanıyor. İşte bunların hepsinin çözümü tabiattır. Doktorların tedavi yöntemlerini kullanacaklar, bunun yanında tabiattan da yardımlarını alacaklar. Elektriksel akımı normal hale getirdiğinizde stres, üzüntü ve yorgunluktan eser kalmaz. Günde 5 - 6 saat uyursunuz zinde kalkarsanız ama vücuttaki elektrik yükü yoğunken aklınıza gelebilecek bütün bedensel ve psikolojik sıkıntıları çekersiniz” ifadelerini kullandı.

DR. MUSTAFA ERASLAN’DAN MAYIS PAPATYASI ÇAYI TARİFİ

1 bardak taze kaynatılmış sıcak suyun üzerine 2 tatlı kaşığı mayıs papatyası ilave edilir ve bu 5 dakika demlenir. Sabah ve akşam bu çaydan 1’er bardak içilebilir. Alternatif olarak hazır poşet içinde olanlardan da aynı neticeyi almak mümkündür.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum