Bahadıroğlu: Ulemanın Ayasofya'daki secde izine ayakkabıyla basıyoruz ya

Bahadıroğlu: Ulemanın Ayasofya'daki secde izine ayakkabıyla basıyoruz ya

Manisa'nın Şehzadeler Belediyesinde konferans veren Bahadıroğlu gündemdeki konulara ve Ayasofya meselesine değindi

Fatih Özkılınç’ın Haberi
RİSALEHABER

Manisa- Manisa İlim ve Kültür Vakfı ve Manisa Şehzadeler Belediyesi işbirliğiyle Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi Lale Salonu’nda Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu konferansı düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yavuz Bahadıroğlu’nun toplumun üzerinde iz bırakan bir tarihçi olduğunu belirterek Bahadıroğlu’nu Şehzadelerde misafir etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Çelik, “Biz belediyeler olarak maddi, fiziki eserler ortaya koyuyoruz ama bunlardan daha önemlisi ve tesirlisi insanların ruhunda, mana aleminde inşa edilen şahsiyetler, abidelerdir. Bu manada Yavuz Bahadıroğlu’da büyük bir misyon ifade etmektedir” diye konuştu.

ALLAH BİZİMLEDİR

Konuşmasında Ankara’da gerçekleşen terör saldırısına değinerek saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Yavuz Bahadıroğlu, “Bu milletin kıyamete kadar bölünmesi parçalanması mümkün değildir, hala bizi Apolar, depolar bizi bölecek diye korkuyorsak, korkmayın. Allah bizimledir. Bu milletin bin senelik hizmetine binaen Cenab-ı hak daim payidar edecektir” dedi.

Manisa’nın üzümünden öte Saruhan Sancağının ve insanın meşhur olduğunu ifade eden Tarihçi Bahadıroğlu, “Saruhan Sancağı, Osmanlı Devletini dini ve yürek açısından besleyen bölgedir. Öncelikle bu bölgede yaşamanın hakkını vermek lazım ve mevcut doğru düzgün insanımızla da iftihar etmeyi öğrenmemiz lazım. Dünyanın en önemli şeyi teknoloji değildir, ona hükmeden insandır. Bugün Türkiye’nin önündeki en önemli mesele insan yetiştirememe ve yetişen her insanın hizmetini engelleme problemidir. Bir millet övünülecek insan, hoca yetiştiremiyorsa, Allah o insanlara sahtekar hocaları musallat eder, onlarla terbiye eder. Nerde yetişen bir insan varsa o bölge o insanıyla iftihar etmesi lazım” diye konuştu.

SELAM, EZAN VE KUR’AN

Unutulan sünnetlerden biri ve insanlık köprüsünün selam olduğunu söyleyen Bahadıroğlu, “Bir milletin ruhunu tarumar etmek istiyorsanız, üç şeyle uğraşacaksınız. Bunlar selam, ezan ve kuran’dır. Bu üçü Müslüman yüreklerden, Müslüman yüreklere uzatılmış gönül köprüleridir” dedi.

Osmanlı Devleti’nin bir hadis-i şerifi hayata geçirmek için kurulmuş bir devlet olduğunu ifade eden Bahadıroğlu, “Osmanlı Devleti bir sünnet devletidir. Sünnet devletinin kurmuş olduğu medeniyete de Sünnet Medeniyeti deriz. Sünnet medeniyeti sünneti ihya etmek için kurulmuş bir medeniyettir. Yani Hz. peygamberin (sav) övgüsüne mazhar olmuş bir milletiz, hepimiz” diye konuştu.

AYASOFYA- MESCİD-İ AKSA KARDEŞTİR

Ayasofya Camii’ne değinen Bahadıroğlu, “Ayasofya camidir, 481 sene alınlar orda secdeye gitmiştir, Ayasofya’da Fatihin, Akşemsettin’in, Molla Gürani’nin, Bediüzzaman’ın, ulemanın anlı secdeye gitmiştir. Onların secdeye gittiği yere ayakkabıyla basıldığında içimizin sızlaması gerekmiyor mu? Bizim çamurlu ayakkabılarımız Ayasofya’dan çekilirse umulur ki Cenabı Hakkın rahmeti tecelli eder, Mescid-i Aksa’ya çamurlu çizmeleriyle basan İsrail askerlerinin ayaklarını kırıverir, inşallah. Onlar kardeştir” dedi.

Konferansa Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 21. Dönem Manisa Milletvekili ve Çevre Bakanı Rıza Akçalı, 24. Dönem Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa İlim Kültür Vakfı Başkanı Ali Katıöz ve çok sayıda Manisalı katıldı. Programın sonunda Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve Manisa İlim Kültür Vakfı Başkanı Ali Katıöz tarafından Yavuz Bahadıroğlu’na çiçek takdim edildi.


Kaynak: RisaleHaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum