Bağışıklığınızı 10 adımda güçlendirin

Bağışıklığınızı 10 adımda güçlendirin

Güçlü bir bağışıklığın önde gelen şartı dengeli beslenmedir.

Vücudu bakteriler, virüsler, mantarlar gibi zararlı mikroorganizmalara karşı koruyan bağışıklık sistemi güçsüzleştiğinde enfeksiyonlara karşı savunma sisteminin zayıfladığı bildirildi. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, vücudun en büyük korumasının bağışıklık sistemi olduğunu vurgulayarak, “Güçlü bir bağışıklık sistemi hastalıklara karşı bizi kalkan gibi korurken, bağışıklık sisteminin zayıf olması mikropların vücuda rahatça girmesine neden olur” dedi.
Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı, güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:
-Güne mutlaka sağlıklı bir kahvaltıyla başlayın ve ana öğünleri atlamayın
-Sofranızda sebze ve meyve bol miktarda olsun.
-Bol bol balık yiyin. Balık içeriğindeki Omega 3 ve diğer faydalı yağlar sayesinde iyi huylu kolesterolün yükselmesini ve kötü kolesterolün düşmesini sağlar
-Tek tip besin diyetlerinden uzak durun. Herşeyden yeterince yiyin.
-Çocuklarınıza paketlenmiş gıda yedirmeyin. Sağlıklı bir nesil için beslenme alışkanlıklarının küçük yaşlarda edinilmesi gerekir.
-Hayatınızdan hareketi eksik etmeyin. Haftada en az 3 gün, mümkünse her gün 45-60 dakika tempolu bir şekilde yürüyüş yapın.
-Hem kendinizin hem de çocuklarınızın aşılarını takip edin. Özellikle bebeklik döneminde yapılan aşılar çocuklarımızın bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesini ve sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlar, ömür boyu bizi hastalıklara karşı koruyabilir.
-Günde minimum 6 saat uyuyun. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için uyku sisteminizin de düzenli olması gerekir. Uyku saatlerinizin mutlaka gece olması gerekir.
-Sık sık ellerinizi yıkayın. Mikropların hızla yayılmasının ve grip gibi enfeksiyon hastalıklarının oluşmasının en önemli nedenlerinden biri ellerin yeterli şekilde yıkanmamasıdır.
-Vitamin içmek yerine sebze-meyve yiyin. Unutmayın, vitamin ilaç değil takviyedir.
 
 
DENGELİ?BESLENİN
Diyet yapmak uğruna tek tip beslenmeyi değil dengeli beslenmeyi tercih edin. Denge bozulduğu taktirde metabolizma tek bir tarafa doğru kayar ve bu durum hastalıklara zemin hazırlar.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.