Bağımsızlık ilan edilirse Barça lig değiştirecek

Bağımsızlık ilan edilirse Barça lig değiştirecek

Ekim ayının başında gerçekleştirilmesi planlanan Katalunya Bağımsızlık referandumu öncesinde İspanya La Liga'nın geleceği merak konusu. Bunun sebebi ise Katalanların bağımsızlıklarını ilan etmeleri halinde Barcelona'nın La Liga'da oynayamayacak olması.

Ekim ayında İspanya'da kritik bir referandum oylaması yapılması planlanıyor. Bu referandum sonucunda Katalanlar bağımsızlıklarını ilan ederse Barcelona, La Liga'da oynayamayacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan La Liga Başkanı Javier Tebas, "Katalunya 1 Ekim'deki referandum sonucunda bağımsızlığını ilan ederse Barcelona, La Liga'da oynayamaz" ifadelerini kullanarak net kararlarını duyurdu.

Peki durum böyle olursa Barcelona hangi ligde oynayacak? Katalanlar konuyla ilgili yaptıkları anketlerde kendi liglerinde oynama taraftarı olduklarını belirttiler.

Katalanlar kararını verdi

Ec Chiringuito TV'nin yaptığı ankette Katalanlara "Barcelona hangi ligde oynamalı?" sorusu soruldu. Seçeneklere ise Katalan Ligi, La Liga ve Fransa Ligi konuldu. Kullanılan oylar sonucunda yüzde 51 oranında Katalan Ligi seçeneği ön plana çıktı.
İspanya'daki özerk bölge meselesine dair kısa bir bilgi;

İspanya’da 17 tane özerk bölge var. Fakat bu bölgelerden Bask ve Katalonya kendilerini dil, kültür, spor ve birçok anlamda kendilerini İspanyadan ayrı tutarlar. Milliyetçi tutuma sahiptirler. Bu bölgelerdeki tabelalarda kendi dilleri ve sonrasında İspanyolca yazılıdır. Bu bölgelerin temeli kendilerini İspanyadan ayrı tutmaya dayanıyor. Bu tarihi bölgelere özerklik 2. Cumhuriyet döneminde tanınmış fakat ilk etapta pek de uzun sürmemiştir.
Katalan taraftarlar Real Madrid maçlarında 'Katalunya, İspanya değildir' pankartı açarak mesaj veriyor.
Katalan taraftarlar Real Madrid maçlarında 'Katalunya, İspanya değildir' pankartı açarak mesaj veriyor.
İspanya hükumeti Katalanların aldığı referandum kararına itiraz ederek konuyu Anayasa Mahkemesi'ne götürdü ve referandum otomatikman askıya alındı. Ancak seçimle ilgili olarak ilerleyen günlerde yeni gelişmelerin olması bekleniyor.
Katalunya Ligi 20 takımdan oluşacak

Katalanlar kendi liglerini oluşturmaları durumunda bu ligin iki önemli ekibi Barcelona ve Espanyol olacak. iki takımın dışında tam 18 takımın daha bu ligde yer alması bekleniyor.

1- Barcelona
2- Espanyol
3- Cerdanyola
4- Hospitalet
5- Manlleu
6- Cornellá
7- Gimnástic
8- Terrasa
9- Lleida Esportiu
10- Olot
11- Reus
12- Sant Andreu
13- Badalona
14- Sabadell
15- Figueres
16- Llagostera
17- Palamos
18- Girona
19- Peralada
20- Vilafrancia
Katalunya Milli Takımı da şekillenecek

Katalanlar bağımsızlıklarını ilan eder ve Katalan futbolcuların Katalunya Milli Takımı'nda oynaması halinde oluşabilecek tahmini ilk 11 ise şöyle;

Jordi Masip
Aleix Vidal
Gerard Pique
Marc Bartra
Jordi Alba
Bosquets
Xavi
Sergi Roberto
Deulofeu
Fabregas
Jonathan Soriano

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.