Bağımsızlık günlerini İslamiyet karşıtlığı ile kutladılar

Bağımsızlık günlerini İslamiyet karşıtlığı ile kutladılar

Avrupa'da Müslüman düşmanlığının kalesi haline gelmeye başlayan ülke 99. Bağımsızlık Günü için sokaklardaydı

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- Polonya'nın 99'uncu bağımsızlık gününün resmi kutlamaları başkentte törenlerle başladı. Cumartesi festivallerinin "yüzümüzde bir gülümseme ve kalplerimizde sevinç ile devam edecek" söylemleri damga vurdu.

Fakat Varşova merkez kulelerinin ötesinde bloklarda işler değişmeye başladı. Kutlamaların ilerleyen aşamalarında ırkçılar kırmızı meşaleler ile sokağa inerek; "Temiz Kan' sloganı atmaya başladı. Bu başta Polonya olmak üzere Avrupa'daki ırkçı olmayan kitlelerin adeta kanını dondurdu. Avrupa'danın ortasında bir kitle açıkça ırkçılık çağrısı yaptı.

Üstelik bu sloganın altında 60 bin kişi yürüdü. 'Beyaz Polonya' istediklerini haykıran topluluk, Müslümanların Avrupa'dan ve Polonya'dan kovulması gerektiği görüşünü dile getirdiler.

Naziler tarafından en büyük eziyeti görmüş ülkelerin başında gelen Polonya'da Nazi söylemleri ile sokağa dökülen kişilerin Müslüman karşıtı sloganlar ile ırkçılığı övmesi pek çok Avrupalı tarafından 'korkunç' olarak nitelendirildi.

Olaylar bununla da sınırlı kalmadı. Irkçı gruplar, Polonya'nın en önemli günlerinden birinde pek çok yerde olaylar çıkardı. Müslümanlara ait bir kaç yeri yağmalayan gruplar, ayrıca ırkçılık karşıtı kitlelerle de kavga etti. 

Washington Post'un haberine göre bu yaşanan olaylar Avrupa Parlamentosu'nun da gündemine girdi. parlamentoda Polonya'dan bu olan biteni açıklaması istendi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum